Greșeli care îți pot distruge relația. Le poți evita!

Osho spunea că viața apare odată cu nașterea, dar înțelepciunea, experiența, extazul – acestea trebuie învățate. De ce multe relații de dragoste și căsnicii iau sfârșit, chiar dacă de la început a fost frumos? Vă zic eu: suntem prea naivi, lipsiți de experiență și nu știm să ne corectăm atunci când greșim sau când trebuie să ne cerem iertare de la omul de lângă noi. Putem trăi o viață și să continuăm a persista în aceleași greșeli.

Noi distrugem cele mai frumoase iubiri și emoții, continuăm să purtăm în interiorul nostru frustrările și rănile copilului de altădată. Astfel, riscăm să nu ne maturizăm niciodată, rămânem undeva la periferia dintre copilărie și maturitate. Ne considerăm maturi, dar acționăm ca niște copii orgolioși și răniți.

De multe ori rămânem în relații sau căsnicii din frica de a nu rămâne singuri. Nu iubim, dar ne este mai
confortabil să avem pe cineva. Continuăm să trăim de dragul nostru (să ne fie bine), de dragul copiilor sau din frica de a nu fi percepuți în mod eronat.

Ce greșeli vă pot distruge relația și cum trebuie evitate:

– Pasarea responsabilităților care vă aparțin pe umerii celuilalt.

Cum trebuie evitată această problemă.

Comportați-vă ca un matur. Încercați să alungați gândirea copilului mic care aruncă micile reponsabilități pe umerii părinților.

– Nu priviți relația ca pe un instrument care vă unește și vă ajută să descoperiți dragostea, ci ca pe un confort.

Cum trebuie evitată această problemă.

Odată ce doriți să formați o relație, din start trebuie să știți că partenerul vostru nu e obligat cu nimic față de voi, aveți alături un om pe care trebuie să-l iubiți.

– Lipsa comunicării.

Cum trebuie evitată această problemă.

Apropiați-vă mult mai mult unul de altul. Comunicarea pe care trebuie să o aveți nu trebuie să se rezume doar la problemele cotidiene care trebuie rezolvate. Ținutul de mână, săruturile, îmbrățișările sunt niște modalități care pot transmite partenerului vostru sentimentele iubirii.

– Nerezolvarea conflictelor.

Cum trebuie evitată această problemă.

Oamenii nu pot citi gândurile altor oameni. Atunci când partenerul vă întreabă din ce cauză sunteți supărați, răspundeți sincer, doar că evitați reproșurile și învinuirile, spuneți ceea ce credeți despre o anumită situație și cereți părerea lui. Conflictele nerezolvate pot naște frustrări, reproșuri și regrete.

– Lipsa timpului în doi.

Cum trebuie evitată această problemă.

Chiar dacă sunteți cuprinși de responsabilități și rutină, faceți-vă timp doar pentru voi doi. Dacă stați ambii într-o cameră, asta nu înseamnă neapărat că și petreceți timpul împreună. De aceea, e de dorit să ieșiți undeva, să călătoriți și să nu vă lăsați sustrași de altceva. Toată atenția să fie îndreptată asupra partenerului.

Mary