Greșeala fatală a femeilor îndrăgostite. Nu încerca să spui că ești altfel!

Femeile îndrăgostite sunt cele mai fericite. Ele trăiesc frumosul în cel mai minunate ipostaze ale acestuia.

Anume în această etapă a relației femeile fac cele mai mari greșeli. Femeile îndrăgostite speră că bărbații se vor schimba, iar bărbații speră ca femeile nu se vor schimba niciodată. Greșesc toți, până la urmă. Anume acum femeia eșuează, încercând să-și arate exclusiv calitățile bune.

Problema constă în faptul că sunt puțini cărora le stă în puteri să schimbe ceva în sine cu adevărat. Cel mai frecvent putem vorbi despre niște schimbări temporare, niciodată radicale și de durată.

Câteodată și noi începem să credem că suntem așa cum ne prezentăm partenerului. Unii merg la concert sau la un film de dragul persoanei iubite și simulează încântare și entuziasm, pe când în realitatea acestea i-au lăsat complet indiferenți.

Unii se prefac că sunt pasionați de pescuit, de fotbal sau adoră să facă curat doar pentru a-și crea o imagine de sine perfectă.

Poate vei citi și vei protesta. Vei spune că tu personal nu ești ca celelalte femei îndrăgostite.

Să presupunem. Deci ești excepția. Dar majoritatea dintre noi au tendința să își schimbe obișnuințele pentru a impresiona pe altcineva. Numai că mai târziu nu vom putea să ne mai prefacem și vom redeveni noi înșine, iar partenerul nostru se va simți mințit. El te cunoștea pe tine altfel.

Eu acum nu vorbesc despre transformarea unui înger în himeră. Vorbesc despre acele cazuri când o femeie simplă, cu imperfecțiuni și neajunsuri, încearcă să creeze o imagine seducătoare pentru partener, pentru ca mai apoi să devină o altă persoană în ochii lui. Poate nu mai rea, dar totuși o altă persoană.

De ce facem acest lucru? Anume garanția și dorința de a place cuiva ne joacă festa. Dar nu putem să jucăm un rol pentru totdeauna. Un bărbat obișnuit vrea să petreacă ceva timp pe săptămână cu prietenii, dacă pentru o perioadă va renunța la acest obicei de dragul iubitei, atunci în scurt timp va simți nevoia să se reîntoarcă la această dorință.

Oamenilor le este specific să își pună în prioritate propriile nevoi și numai apoi cele ale altor persoane.

La începutul unei relații este proeminentă dorința și nevoia de a fi pe placul partenerului. Câteodată ea este atât de intensă, încât noi renunțăm la modul nostru specific de viață ca să fim altora pe plac.

Trebuie să te apreciezi așa cum ești, cu toate imperfecțiunile tale. Nu poți să schimbi cine ești cu o baghetă magică. Dar ne este frică să arătăm partenerului individualitatea noastră autentică, de aceea preferăm să ne ascundem după niște măști.

Nu luăm însă în considerație un lucru: într-o zi, totuși, vom arăta cum suntem în realitate. În acest caz, dacă partenerul a fost atras de o imagine pe care noi am creat-o pentru el, atunci când va descoperi originalul, el se poate dezamăgi, mai ales dacă ai încercat să ascunzi toate defectele tale.

Dacă însă simți necesitatea de a te schimba, atunci fă-o! Dacă schimbările te vor face împlinit spiritual, atunci vei fi și fericit. Iar partenerul se va bucura să-ți admire armonia lăuntrică.

Sursa :