Gelozie fără motive nu există – ține minte asta. Poate că acesta este cel mai important dintre ele

Nu poți pur și simplu să fii gelos. Există numeroase motive care stau în spatele acestui sentiment.

Un motiv ar putea fi relațiile anterioare neîncheiate. Cel care este gelos nu simte atenție din partea partenerului de viață și atunci intuiește că în relația lor există și o a treia persoană.

Chiar dacă cel gelozat se justifică și se jură că nici în gândurile sale nu există cineva, el se minte în primul rând pe sine. Cândva a avut o relație cu altă persoană, pentru care a simțit sentimente puternice, dar s-au despărțit. Iar sentimentele de dragoste le-a blocat în subconștient.

Este foarte important de menționat că o relație anterioară poate fi nu doar cea în care au existat și nopți fierbinți. Poate fi și o dragoste romantică cu o dorință puternică de a fi cu acea persoană. În urma sentimentelor atât de puternice, mai ales din adolescență, se produc legături energetice cu persoana de care ai fost îndrăgostit.

Anume aceste sentimente le simte partenerul actual ,care, neprimind atenție, dragoste, începe să își exprime pretențiile în acest caz. Iar aceste pretenții reprezintă gelozia.

Ce ar trebui de făcut ca gelozia să înceteze? Neapărat să încheiem relațiile cu foștii parteneri pentru care am avut sentimente puternice, să lăsăm în urmă trecutul, să curățim sufletul de răni și urme ale trecutului și să începem o nouă etapă cu inima curată, cu gândurile limpezi și clare.

Să adunăm și să primim în inima nostră sentimente frumoase noi, să acceptăm o dragoste nouă, curată, fără gelozie, fără amintiri din trecut.

Sursa :