fb

Găsește-ți povestea și devino TU însuți. Amintește-ți aceste 5 lucruri când vei uita de tine

Găsește-ți povestea și devină TU însuți.

Cea mai mare provocare a unui om este să trăiască fiind el însuși. Este o sarcină grea, în care dorințele, valorile și visele trebuie să se potrivească perfect. Căile pe care oamenii le aleg pentru a deveni în totalitate ei înșiși sunt la fel de unice ca și călătoriile. Totul este modelat de povestiri.

Spunem povești pentru a ne găsi locul în lume. Unele sunt istorii publice, concepute pentru ca alții să le vadă și să le creadă. Multe sunt povești personale, lucruri pe care le spui tu și nu-ți pasă dacă cineva este de-acord sau nu. Nu contează cât durează aceste istorii, dar îți permit să crești și să alegi noi direcții.

„Când aveam 10 ani, îmi doream cu disperare să fiu astronaut și făceam tot posibilul pentru a deveni unul. Eram convins că trebuie să-mi îndeplinesc visul cât mai repede cu putință.

În liceu, acest vis galactic a fost înlocuit de pasiunea pentru robotică. Ar fi imposibil să număr orele petrecute în camera din subsol pe care le dedicam acestei pasiuni. Voiam să merg la o școală de inginerie și să construiesc minuni electromecanice.

Patru ani mai târziu eram gata să renunț la inginerie. Povestea pe care o tot spuneam devenea tot mai protectivă și restrictivă. Recunoscând necesitate unei noi povești, mi-a permis să accept nevoia unei schimbări.”

Împărtășindu-ți poveștile, vei crește și te vei schimba. Și, pe măsură ce te schimbi, poveștile tale, la fel, se vor schimba. Acceptă schimbarea și amintește-ți aceste cinci lucruri:

  1. Dedică-te în totalitate

Imaginează-ți că înveți să cânți la pian. Progresul ar fi mai lent dacă ai spune: „Cred că voi încerca să învăț pianul, dar nu mă voi implica tare pentru că nu sunt sigur că voi reuși”. Ar fi mai bine să spui; „Sunt un pianist, cu tot ce implică acest lucru”. Iar acest lucru ar implica ore în șir de practică, învățarea unei terminologii sau renunțarea la viața socială. Lucruri pe care altcineva, pur și simplu, le-ar evita.

  1. Nu-ți fie frică să pretinzi

Un copil poate pretinde că este pirat, tigru, cântăreț sau adult. Și cu fiecare picătură de imaginație și imitație, preia câte o bucată din acel rol. Când descoperi o nouă pasiune, convinge-te că îți este predestinat să joci acest rol. Fii acea persoană.

  1. Rămâi fidel istoriei tale

Este tentant să rămâi la o poveste simplă, care implică doar ambiția ta profesională și talentele recunoscute. Este ușor pentru tine și mult mai ușor pentru oricine te cunoaște. Chiar familia ta și cei mai apropiați prieteni au probleme în a te înțelege dincolo de povestea pe care o cunosc deja. Dar să nu exprimi istoria completă, complexă și frumoasă, care vrea să fie spusă, înseamnă să nu exprimi umanitate.

  1. Nu te opri să spui povești noi

Continuă, chiar și atunci când crezi că te-ai regăsit. Creează-ți un viitor perfect și spune poveștile pe care vrei să le trăiești. Ai aproape 100 de miliarde de neuroni și de fiecare dată când spui o poveste aceștia se activează. Cu cât mai mult ești în stare să vezi lucrurile din mintea ta, cu atât mai mult acestea pot deveni realitate.

  1. Nu uita cea mai importantă istorie

Viața ta este o poveste, scrisă și spusă. Dacă ești predispus să îți găsești și să îți spui istoria, poți fi sigur că ai găsit cheia regăsirii de sine.

Articol original pe: theutopianlife.com