fb

Găsește curajul să pleci atunci când nu îți oferă motive să rămâi

Paulo Coelho spunea: „Dacă aveţi curajul să plecaţi, viaţa vă va răsplăti cu siguranţă cu un nou salut!“ Acest gând trebuie mereu să vă vină în minte atunci când vă gândiţi la viaţa voastră şi simţiţi un gol în interior. Sau atunci când vă simţiţi atât de rău, încât nu mai speraţi să vedeţi lumina la capătul tunelului. 

Încercaţi să vedeţi de ce vă ţineţi de iubirea care vă face nefericiţi. Probabil adevărul nu e altul decât acela că vă temeţi să lăsaţi persoana dragă să plece. Vă înspăimântă ideea că nu veţi mai întâlni niciodată pe cineva la fel. Vă înşelaţi când credeţi că  vă leagă o iubire puternică şi profundă.

Nu este aşa. E doar o dragoste otrăvitoare care vă distruge sufletul. Care vă trage din ce în ce mai adânc. Singura salvare este să fugiţi. Cât mai curând. 

Să plecaţi dintr-o relaţie în care aţi depus sentimente, energie, forţe, timp este pur şi simplu dureros. Nu e atât de uşor să renunţi. Dar nu este deloc înfricoşător. Veţi găsi pace şi armonie în interior. Dacă simţiţi că nimic nu vă mai ţine într-o relaţie, plecaţi! Deoarece să stai cu o persoană cu care nimic nu te mai uneşte este mult mai dureros decât să pleci.

Nu vă chinuiţi.

Nimeni nu este demn de lacrimile voastre. Găsiţi curajul care este atât de necesar în astfel de perioade ale vieţii. Mergeţi doar înainte şi nu priviţi înapoi. Aveţi încredere în intuiţia voastră. 

Găsiţi curajul să începeţi o viaţă nouă. Găsiţi obiective noi. Visaţi din nou, frumos. Faceţi ceea ce vă aduce fericire şi bucurie. Trebuie doar să nu vă fie teamă să mergeţi înainte cu îndrăzneală. Ieşiţi din relaţiile otrăvitoare pentru a vă recăpăta încrederea în sine.

Până la urmă veţi vedea că merită. Când veţi vedea că aţi scăpat de tot ce a fost toxic în viaţa voastră, veţi vedea că merită. Vă veţi recăpăta integritatea. Nu vă fie teamă şi nu priviţi înapoi. Fericirea este doar înainte!