fb

Gânduri pătrunzătoare ale pictoriței Frida Kahlo care-ți vor sensibiliza sufletul

Frida Kahlo a fost o pictoriță mexicană care s-a făcut cunoscută prin autoportretele sale pictate într-o manieră suprarealistă. Personalitatea ei însă nu era definită doar de vocația și genialitatea ei artistică, ci și de o puternică atitudine feministă care a revoluționat, considerabil, spiritul dogmatic al secolului XX.

În acest sens, venim cu o serie de afirmații pline de adevăr ale pictoriței care te vor sensibiliza, provocându-te să mediteză încă o dată asupra unor lucruri importante:

De ce aș avea nevoie de picioare, când am aripi ca să pot zbura…

Eu nu pictez vise sau coșmaruri, eu pictez propria mea realitate.

Am băut ca să-mi înec durererile, dar aceste suferințe blestemate au învățat să înoate!

Nimic nu este mai sublim și mai minunat decât zâmbetul. Zâmbetul e puterea de a te detașa de ceva, pentru a evoca lumină. Tragedia e mult prea ridicolă pentru a fi tolerată.

Cred în aceea că, pas cu pas, voi fi capabilă să-mi rezolv toate problemele și să supraviețuiesc.

Aș vrea să fiu îndeajuns de puternică ca să pot face toate lucrurile care mă inspiră cu adevărat, fără ca să-mi pese de această cortină a nebuniei. Mi-aș fi îngrijit florile ziua întreagă. Aș fi pictat. Aș fi reprezentat toate durerile lumii pe canva, dar și toată frumusețea și tandrețea ei. Aș fi zâmbit atât de mult… Dar acum „nebunia” mea pare a fi doar o evadare din realitate în ochii societății, ci nu simplul meu adevăr existențial.

La sfârșitul zilei ajungem să fim mult mai rezistenți și să putem suporta mult mai multe lucruri decât credeam că suntem în stare.

Singurul lucru pe care îl știu este că pictez pentru că-mi doresc să o fac. Pictez tot ceea ce-mi trece prin cap, fără să-mi pese de oricare alte considerente.

Aș vrea să fiu definiția întunericului tău lăuntric.

Sper că ieșirea din această lume este frumoasă și sper că nu mă voi întoarce niciodată.

Nimic nu este absolut. Totul e relativ și schimbător. Totul se mișcă, se accelerează, își ia avânt și zboară.

Te iubesc mai mult decât mă iubesc pe mine însămi. Te iubesc mai mult decât îmi iubesc propria piele.

Cum pot să-i spun că cât de mult nu l-aș dori, el niciodată nu va fi, cu adevărat, al meu? El aparține doar sieși și acest lucru nu poate fi schimbat.

Nu ai înțeles niciodată cine sunt de fapt. Sunt iubire. Sunt plăcere. Sunt esență. Sunt o cretină. Sunt un alcoolic. Sunt adevărată. Sunt pur și simplu – EU!