Gânduri, lucruri și alte prostii care îți otrăvesc viața în fiecare zi

Viața fiecăruia dintre este o călătorie individuală. Nimeni nu-ți poate spune ce ai de înfruntat și cum ar trebui să depășești anumite încercări. Fiecare alegere e în mâinile tale. Tu ești cel care decizi cum îți va fi mai bine în unele situații. Ai venit pe Pământ cu sufletul pur și nevinovat. Doar că neavând experiență și fiind plin de naivitate ai putea te pierzi pe drumul vieții.

Astfel, de multe ori nu te asculți pe tine însuți, procedezi așa cum vor ceilalți, nu așa cum dorești tu cu adevărat. Colegii de la serviciu, prietenii, părinții, iubitul, mediul îmconjurător și cultura, la un moment dat îți pot dicta alegerile și deciziile care au un rol important în realizarea visurilor și a scopurilor. Hotărârile luate în grabă sau cele care sunt influențate de oamenii care te înconjoară, adesea pot provoca circumstanțe pe care nu le poți accepta. Viața are scopul de a-ți identifica visurile și de a decide ce dorești cu adevărat.

De aceea, mai întâi de toate trebuie să te cunoști pe tine însuți și să te respecți. Gândurile și emoțiile îți conturează experiențele și parcursul vieții. De cele mai multe ori, inconștient, poți lăsa gândurile negative să-ți influențeze liniștea și pacea interioară. Cu părere de rău, cu stările negative te poți înfrunta în fiecare zi și sunt ușor de acceptat, fără ca măcar să realizezi care este cauza și unde se află problema care ți-a creat gânduri toxice. Gândurile toxice formează blocaje, limite și goluri sufletești.

Iată câteva gânduri și lucruri care pot crea frustrări, anxietate și stres. Rolul lor este de a împiedica procesul tău de evoluare ca om, îngreunează depășirea limitelor și limitează ieșirea din zona de confort.

– Încurajarea defectelor. De fiecare dată când te hrănești cu discursuri negative despre propria persoană, creierul tău construiește emoții negative care au un impact asupra materializării visurilor și a dorințelor tale. Acceptă-ți defectele și pune în valoare calitățile pe care le ai.

– Păstrarea oamenilor toxici în propria viață. Oamenii toxici nu pot fi pozitivi și nici nu pot face fericit pe omul de alături. Astfel de oameni te rănesc și te fac să desprețuiești propria viață.

– Învinovățirea. A da vina pe ceilalți pentru problemele cu care te confrunți nu este cea mai corectă soluție. Este important și vital să nu te mai prezinți ca o victimă, pentru că în așa mod vei avea posibilitatea să avansezi și să obții succes în viitorul apropiat. Doar tu ești responsabil pentru viața pe care o ai.

– Dorința de a avea mereu dreptate. Lupta de a dovedi că mereu ai dreptate nu e cea mai bună alegere, pentru că în așa mod îți alimentezi rănile din copilărie și îți formezi complexe. E mult mai corect să recunoști atunci când greșești și să te prezinții celor din jur într-un mod autentic.

– Grija în legătură cu ceea ce crede societatea despre tine. Fiecre dintre noi este diferit. E normal să nu fii pe placul tuturor. Atât timp cât părerea celorlalți despre tine va fi una dintre prioritățile tale, va exista o probabilitate multă mai mare ca dorințele tale să nu se materializeze.

Nu contează în ce familie te-ai născut și nici starea ta financiară. Nu trebuie să te axezi pe trecut și nici nu trebuie să te lași cuprins de emoțiile negative care îți sunt transmise din exterior. Pune accent pe trăirile și dorințele tale interioare. Indiferent de situații și circumstanțe gândește pozitiv. Gândind pozitv vei atrage idei și soluții care te vor ajuta să depășești momentele complicate din viața ta.

Mary