Fugi de iubirea sufocantă, ea îți va fura dorința să trăiești

Steriotipurile din societate mereu au avut un impact profund asupra educației.

De exemplu: pentru unele persoane iubirea abuzivă se manifestă doar prin violență, control excesiv, jignire, umilință. De aceea, sunt multe relații care trăiesc într-un mediu toxic inexplicabil, dar atât timp cât femeia nu se simte victima violenței, ea crede că ceea ce se întâmplă cu ea este o normalitate, nicidecum abuz.

Iubirea sufocantă adună în al tău interior emoții negative pe care le duci cu tine peste tot: serviciu, plimbare, familie, prieteni. Aflându-te într-o relație unde predomină iubirea toxică ești mereu criticat(ă), subestimat(ă), nu ești apreciat(ă) și nu ți se se acordă atenție.

Relaţia intimă devine o rutină, o descărcare hormonală sau o obligație. 

Nemulțumirile sunt la ele acasă. Din zi în zi eşti mai nefericit(ă) și te simţi singur(ă) în doi. Faci tot posibilul să te izolezi de lumea reală. Iar golul pe care îl simți în interior, tinzi să-l umpli cu mâncare, cu energizante și cu alte vicii pe care le crezi soluția perfectă pentru a-ți amorți durerea din interior. Apar reproșurile și învinuirile, dar mai puțin se comunică.

Nu există reciprocitate.

Tu dorești o schimbare în relație, celuilalt partener mai puțin îi pasă. Gelozia bolnavă, certurile, agresivitatea, controlul excesiv, îți pot distruge starea emoțională. Atitudinea apatică a partenerului te poate influența într-un mod negativ. Ai putea pierde din pofta de a trăi, de a-ți îndeplini visurile.

Relațiile toxice nu dau aripi, dimpotrivă, le taie. Cu cît insiști să te implici în astfel de relații, cu atât mai mult riști să te pierzi pe tine însuți/însăți.

Iubirile sănătoase nu descurajează, nu critică negativ și subestimează. Abuzul nu este compus doar din violență fizică, ci și din violență verbală, psihică, emoțională. Ai grijă ce om alegi să-ți fie alături.

Cu drag, Mary!