Frumoasă este femeia, a cărei frumusețe nu o poți șterge cu un șervețel

Ne-am dezvățat să apreciem la o femeie adevăratele trăsături ale feminității. Găsim în aparențe o doză suficientă de satisfacție și ne lăsăm duși de val de la o fustă trasă puțin mai sus sau un decolteu mai adânc.

Trecem peste lipsă de comunicare și vocabular, depășim momente de stângăcie petrecute în oraș sau la bucătărie și păstrăm în noi amintirea unei femei care a știut să-și arate bine exteriorul.

Și spunem că ea este frumoasă. Și ne îndrăgostim de aparențe, iar când ne dăm seama de urâciunea din suflet, suntem ajunși prea departe ca să nu mai suferim. Și suferim. Și regretăm. Și sperăm că într-o zi vom întâlni o femeie a cărei frumusețe să nu o poți șterge cu un șervețel umed.

Dar numai așa putem face diferența. Apoi înțelegem că frumusețea unei femei vine în primul rând din naturalețea și simplitatea ei, din felul unei femei de a fi. Din comportament și atitudine.

Din magia cu care-și aranjează în doi timpi și trei mișcări părul, arătându-ne că nu e nevoie de ore întregi la coafor pentru a fi frumoasă. Și atunci remarcăm și altceva decât un decolteu.

Ne dăm seama că avem atât de multe lucruri în comun și că am putea discuta despre orice și tot nu ne-am plictisi. Învățăm care sunt dorințele și momentele ei de singurătate. Și le respectăm. Știm care e culoarea ei preferată și ce n-ar face pentru nimic în lume.

Observăm alunica de pe spate și felul special în care pășește lângă noi. Ne place să-i alintăm mâinile-i reci și să le încălzim. Ne plac și cei câțiva pistrui de pe năsucul ei mic sau când face mutrișoare hazlii în momentele ei de nebunie. Și o iubim așa cum este ea și niciodată nu i-am cere să se schimbe, să-și facă un implant, să-și tundă părul sau să poarte alte haine. Pentru că ea este ea și pentru că noi anume de asta și ne-am înrăgostit.

Frumoasă este femeia care nu încearcă să te cucerească, aruncând peste ea kilograme de creme și farduri. Frumoasă este femeia care lenevește dimineața în pat, arătându-și o margine de șold ce iese pe furiș de sub plapumă, fără a se rușina de asta.

Frumoasă este femeia care are grijă de ea și o face delicat, feminin, așa cum știe mai bine.

Frumoasă este femeia care te lasă să admiri profunzimea ochilor ei verzi și prospețimea obrajilor moi. Frumoasă este femeia care te farmecă prin felul ei de a fi și niciodată nu încearcă să pară ceea ce nu este. Frumoasă este femeia pe care o ai alături.

Frumoasă este femeie, a cărei frumusețe nu o poți șterge cu un șervețel!