Foste soţii nu există!

Atunci când cineva se căsătoreşte cu o femeie divorţată, ia de soţie întreaga ei familie: trăiesc împreună, împart aceleași emoții și griji. Un bărbat responsabil, care şi-a dat cuvântul, niciodată nu-l va lua înapoi. În afară de o posibilă dezamăgire, în acea relaţie a existat şi multă fericire. El iubea, era alături, doar că ceva nu a mers.

De aceea un bărbat divorțat şi pe viitor va participa activ în viaţa fostei soţii, mai ales dacă au împreună copii. Respectiv, el își va duce copilul la dentist sau la dansuri, va comunica activ cu fosta soție, își va face griji, din obișnuință sau dintr-un sentiment ascuns. Deci, foste soţii nu există!

Uneori această comunicare nu este decât o încercare de reunire a celor doi, fie și în mod inconștient. Uneori, e masca ascunsă a unor remușcări trăite unilateral. Soțul îi tot repetă actualei soții despre obligaţiile pe care le are faţă de fosta, faţă de copii. El niciodată nu va intra într-o nouă căsătorie, anulând-o pe a doua. Ea mereu va exista între aceşti doi soţi, trecutul lui mereu va fi aproape.

El o poate duce pe noua soţie în locurile dragi unde au fost cu fosta, îi poate dărui noii soţii acelaşi parfum care-i plăcea fostei, sau chiar aceeaşi lenjerie. Dacă noua soţie va bănui că el încă este legat emoţional de fosta şi îl va lua la întrebări, el sigur că va nega toate acestea. Poate peste un timp oarecare va recunoaşte totul…

De multe ori nu mai există loc de sentimente. Totuși, datorită acelor ani petrecuți împreună, firul magic dintre fostul soț și fosta soție nu poate fi rupt. Acești doi oameni și-au cunoscut fricile și nebuniile, au luptat pentru o cauză comună un timp îndelungat. Atunci nu trebuie să refuzi această constatare, ci doar să lași loc de limite între trecut și prezent. Rămâne respectul, ramân amintirile, ramân lucruri comune. Dincolo de ele, e un alt titlu, alt statut, alt om în viața acelei persoane.

Pentru soțiile actuale, este important ca acestea să înveţe să fie fericite. Chiar dacă o altă soţie stă în umbra actualului soţ.

Sursa :