fb

A fost orice, numai nu iubire…

„Unii oameni te iubesc, doar atât cât te pot folosi. Devotamentul lor ia sfârșit atunci când nu le mai aduci nici un avantaj.”

Iubirea nu dispare și este necondiționată.

Cel puțin, pentru mine. Dacă ai iubit cu adevărat pe cineva, atunci îl vei iubi mereu. Iubirea nu dispare odată cu ruperea relației.

Nu am putut să-ți promit prezența mea eternă alături de tine, dar ți-am promis toată inima mea, și nu am mințit. În ciuda faptului că m-ai făcut să trec prin multe lucruri, să vărs lacrimi și să nu dorm nopți întregi, într-un final, încă vroiam să fim prieteni.

Deși știam că nu te voi mai putea iubi ca a doua jumătate, vroiam să găsesc o nouă modalitate de a te iubi, pentru că încă nu-mi era indiferent. Și așa va fi întotdeauna.

Noi, pur și simplu, nu suntem predestinați să fim împreună. Și când spun că-mi doresc ce este mai bun pentru tine, este exact ceea ce vreau să spun. Doar pentru că noi ne-am ars, nu înseamnă că toate speranțele și visele care le am pentru tine au luat și ele foc. Încă îmi doresc să fii fericit, chiar dacă fericirea ta deja nu mă include pe mine.

Da, sunt sigură că nu m-ai iubit niciodată.

Pentru că atunci când am plecat, toate speranțele și sentimentele tale frumoase, pe care le-ai spus cândva în voce tare, la fel au dispărut. Când am urcat în mașină, acele mici fărâme de respect pe care încă le mai aveai, au plecat împreună cu mine. Din acest motiv cred că nimic nu a fost real.

Mi-ai dorit ce e mai rău, pe când eu îți doream doar binele. M-ai insultat, m-ai blestemat și nu a fost doar un mecanism de apărare împotriva durerii. Ai putut face toate aceste lucruri, pentru că nu m-ai iubit, și dacă m-ai iubit, au existat motive.

Dragostea înseamnă să dorești ce este mai bun pentru cineva, chiar dacă el nu este cel mai bun pentru tine. Iată și motivul pentru care am stat atâta timp lângă tine.

Și dacă dragostea ta pentru un alt om moare imediat ce acesta pleacă de la tine, înseamnă că niciodată nu a fost acolo.

Iubirea continuă să trăiască, chiar și atunci când inima este plină de durere și mânie. Dragostea încă mai dorește omului fericire, chiar dacă aceasta nu mai implică participarea ta. Iubirea nu este egoistă.

Chiar aș vrea să fiu ca tine, să nu-mi fac griji pentru nimeni în această viață. Dar astfel nu aș fi învățat ce înseamnă iubirea.

Și dacă iubesc, o fac pentru totdeauna. Voi fi mereu acolo, dacă vei avea nevoie de ajutorul meu. Iată ce înseamnă dragostea pentru mine. Și nu trebuie să rămânem lângă oamenii care nu ne pot oferi această iubire veșnică chiar și după despărțire.

Advertisement

„Iubirea adevărată înseamnă că voi fi mereu acolo, te voi sprijini mereu, te voi iubi mereu, indiferent de câți kilometri ne vor despărți.”