fb

Formula unei căsnicii armonioase: cum este cel mai corect să cerem ajutor de la partenerul nostru?

Ați observat această diferență interesantă dintre unele familii? Unele femei sunt admirate de către soții lor, sunt ajutate, susținute în momentele complicate și firește că sunt și alintate la maxim. Pe când alte femei nu fac decât să le invidieze pe celelalte, plângându-și căsnicia nereușită.

Putem găsi sute de explicații și motive în acest sens, însă ar fi mult mai corect să ne detașăm de prea multă teorie și să abordăm mai concret acest subiect.

Astăzi, vreau să vorbim despre o trăsătură distinctivă a tuturor femeilor înțelepte și fericite în mariaj – capacitatea de a cere ajutor de la partener.

Femeia care primește ajutorul potrivit de la bărbatul său este întotdeauna satisfăcută de viața pe care o trăiește, pentru că se simte importantă și iubită. Bărbatul, în același timp, dăruind ajutorul său partenerei, își valorifică masculinitatea și își crește considerabil stima de sine.

Iată o structură flexibilă a discursului tău, în acest sens, care-ți va ușura viața și-l va “îmblânzi” pe partenerul tău:

1. Adresarea: iubitule, dragul meu, sufletul meu, dragostea mea, etc.;

2. Susținerea: variate expresii sufletiste care l-ar convinge că îți dai seama cât de obosit e;

3. Informația în detalii: explicarea amănunțită a cerinței tale, așa încât el va ști clar lucrurile pe care trebuie să le îndeplinească;

4. Expunerea motivelor: folosește toate argumentele posibile pentru a-i demonstra că tu nu ești capabilă să îndeplinești această sarcină de una singură;

5. Recunoștința: mulțumește-i din suflet pentru “eroismul” lui. Fă-o chiar și când nu i-ai cerut nimic, asta îl va provoca să inițieze și singur ajutor în viitorul apropiat.

Există variate cazuri în care această schemă nu ar putea funcționa. Însă scopul tău e să o ajustați după firea unică a partenerului tău și să-l convingi cât de indispensabilă este implicarea lui în căsnicie.

Fiți frumoase sufletește. Fiți feminine și blânde. Și atunci totul se va aranja în direcția potrivită!

Source :

psy-practice