Folosește această abordare, dacă vrei să construiești relația perfectă!

În 2009, programatorul Kevin Systrom a început să lucreze asupra unui nou proiect, care permitea să faci schimbi de fotografii. El a denumit această aplicație Burbn și utilizatorii puteau să înștiințeze unde se află și ce planuri au.

Cu părere de rău însă aplicația nu a devenit populară. A fost prea complicată. Dar Systrom nu s-a dat bătut. În cooperare cu un alt programator, Mike Krieger, ei au ajuns la concluzia că utilizatorii preferă să facă exclusiv schimb de poze. După câteva luni de lucru ei au scos o versiune actualizată a lui Burbn, astăzi cunoscută ca Instagram.

Care este mesajul acestei povestiri? Kevin și Mike au fost destul de flexibili în propriile idei și au au folosit informația obținută pentru a găsi o soluție productivă pentru problemă. Acest lucru a determinat victoria.

La fel se întâmplă și într-o relație.

Multe persoane sunt obișnuite să gândească astfel: atunci când găsesc persoana potrivită nu mai trebuie să depună efort ca relația să funcționeze. Din acel moment totul trebuie să fie perfect. Până la urmă, se potrivesc unul pentru altul.

În realitate, atunci când întâlnești persoana potrivită, începe cea mai complicată muncă. Orice relație armonioasă necesită flexibilitate din partea partenerilor. De asemenea, este foarte important să înfruntați orice obstacol împreună.

Pentru multe persoane, abilitatea de a fi flexibil depinde de situație sau de dispoziție. De multe ori, ne este frică să acționăm într-un mod care nu ne este specific nouă. Dar de câte ori ai fost martorul unei situații, când anumite obișnuințe pot fi nocive pentru o relație?

A fi flexibil înseamnă a-ți asuma că trebuie neapărat să procedezi într-un anumit fel. Nu înseamnă că trebuie să renunți la principiile și ideile tale. Trebuie să accepți dorințele și sentimentele partenerului și să acționezi în interesul consolidării relației.

Flexibilitatea este abilitatea de a lăsa.

Când nu mai ești dependent de așteptările tale, ele nu te mai controlează. Începi să gândești mai clar și mai chibzuit.

Nu tinde să ai întotdeauna dreptate. Dorința de a avea dreptate te determină să îți dorești întotdeauna să ieși învingător dintr-o ceartă. Acest lucru înseamnă că partenerul tău trebuie să piardă. De ce ți-ai dori asta?

Multe persoane pun accentul pe ce au comun cu partenerul, dar poate ar trebui să le pese prin ce sunt diferite de el? Orice diferență poate veni în completarea unui gol.

Când cineva îți respectă și îți împarte interesul pentru aceleași valori, te simți în siguranță. Atunci când cineva le neagă sau le atacă, te poți simți și tu amenințat. Iar lipsa unor valori comune poate cauza și părăsirea partenerului, dacă acest lucru nu este tratat adecvat.

Fiecare relație mai apropiată necesită compromis și respect din partea partenerului. Dacă persoana de alături nu va fi de acord cu asta, tu vei unica persoana care va face sacrificii.