fb

Filme minunate bazate pe fapte reale care îți vor trezi cele mai adevărate emoții

Cu toții avem senzația unei oboseli uneori și avem nemulțumiri față de viața noastră.

Pentru acești oameni, am colectat o listă care cuprinde o serie de filme inspirate din povești de viață reale care le vor demonstra că totul este posibil, iar puterea interioară de care dispune orice om, este un dar dumnezeiesc.

The End of the Tour (2015)

Actori: Jesse Eisenberg, Jason Segel

Această dramă biografică regizată de James Ponsoldt este printre cele mai bune ale genului – în aceeași ligă cu „Aproape celebri” sau „Minciuni”. Un fel de „Frost/Nixon” pentru o generație mai tânără, acest film prezinta cele cinci zile din 1996 în care reporterul David Lipsky (Jesse Eisenberg) de la Rolling Stone și le-a petrecut cu David Foster Wallace (Jason Segel) după publicarea operei sale fundamentale „Infinite Jest”.

  • IMDb — 7,3

Calea deșertului

Tracks (2013)

Actori: Mia Wasikowska, Adam Driver

Bazat pe romanul autobiografic al autoarei Robyn Davidson, filmul prezintă călătoria unei femei în neiertătorul deșert australian. Robyn, interpretată de actrița Mia Wasikowska, este însoțită în aventură de câinele său, Diggity, 4 cămile și de fotograful excentric Ric Smolan (Adam Driver). Deși acesta o ajută să obțină fonduri de la revista National Geographic, devine atât un factor iritant în călătoria lui Robyn, cât și un interes amoros.

IMDb — 7,2

Drumul spre libertate

Rabbit-Proof Fence (2002)

Actori: Everlyn Sampi, Tianna Sansbury, Laura Mona

Bazat pe cartea lui Doris Pilkington, filmul este o drama australiana inspirata din realitate, plasata in anul 1931, intr-o perioada in care guvernul lua un anumit numar de indigeni de la parintii lor si ii ducea intr-o tabara oficiala, unde ii antrena sa devina muncitori ca mai apoi sa ii integreze in societatea albilor.
Filmul e concentrat pe viata a trei fetite de culoare: Molly, sora ei mai mica, Daisy, si verisoara ei, Grace, care au fost luate de la parinti si duse la 1500 mile departare de casa, pentru a fi incluse in tabara oficiala a guvernului. Odata ajunse in acea tabara, Molly, care era si cea mai mare dintre fete, avand ca resurse doar determinarea si ingeniozitatea, planuieste o evadare foarte indrazneata.

Astfel, timp de cateva saptamani, ea impreuna cu sora si cu verisoara ei o iau inspre nord pentru a ajunge in singurul loc de unde mai au speranta sa gaseasca drumul care ii va conduce inspre comunitatea din care au fost luate.

IMDb — 7,5

Majordomul

Lee Daniels’ The Butler (2013)

Actori: Forest Whitaker, Terrence Howard, Oprah Winfrey, Lenny Kravitz, David Oyelowo, Cuba Gooding Jr.

Lee Daniels’ The Butler spune povestea impresionantă a majordomului de culoare Cecil Gaines (interpretat de Forest Whitaker), care a servit opt familii prezidențiale la Casa Albă, între 1957 și 1986. Filmul este inspirat din articolul ziaristului Wil Haygood “A Butler Well Served by This Election”, apărut în Washington Post, despre viața fostului majordom al Casei Albe Eugene Allen.

Prin ochii lui Eugene Allen și ai familiei sale, filmul urmărește istoria Statelor Unite, trecând în revistă evenimente relevante precum mișcarea pentru obținerea drepturilor civile de către populația de culoare, asasinarea lui Martin Luther King și a lui John F. Kennedy, acțiunile protestatare ale Panterelor Negre, Războiul din Vietnam și Scandalul Watergate.

Ca majordom la Casa Albă, Cecil trăiește toate aceste evenimente atât din interior, cât și din exterior, confruntat cu conflictele din propria familie. Povestea lui Cecil este, în același timp, extraordinară, dar și universală, înfățișând modul în care fiecare generație încearcă să se definească și să trăiască visul american.

IMDb — 7,2

Titanii

Remember the Titans (2000)

Actori: Denzel Washington, Will Petton, Wood Harris

Bazat pe o poveste reală, “Remember the Titans” urmărește evenimente dramatice ce au avut loc în Alexandria, Virginia, în 1971, când un antrenor de fotbal afro-american, Herman Boone (interpretat de laureatul la Oscar Denzel Washington), a fost angajat pentru a antrena o echipă de liceu închegată, dar polarizată rasial, echipa numită T. C. Williams Titans.

Supărat, încăpățânat și rigid, Boone are parte de o întâmpinare neprietenească din partea membrilor echipei, dar și de o relație stranie cu antrenorul secund, Bill Yoast (Will Patton), un antrenor alb, mai în vârstă și cu tradiție în a câștiga.

Când cei doi reușesc să treacă peste ignoranță și descoperă cât de multe lucruri au în comun – integritate, onoare și un puternic spirit etic – ei lucrează împreună pentru a transforma un grup de jucători ce nu se puteau concentra într-o echipă învingătoare alcătuită din tineri responsabili. În cursul acestui proces, ei de asemenea unesc o comunitate și se asigură că Virginia își va aminti întotdeauna de Titans.

IMDb — 7,8

Solistul

The Soloist (2009)

Actori: Jamie Foxx, Robert Downey Jr.

Nathaniel Ayers (Jamie Foxx), un violonist de geniu care dezvoltă schizofrenie în al doilea an de studiu la Academia Juilliard, își pierde casa și ajunge să cânte la vioară și violoncel la colț de stradă. Steve Lopez (Robert Downey Jr.), un jurnalist la Los Angeles Times, descoperă mișcătoarea poveste a interpretului și încearcă să-l readucă acolo unde-i e locul: pe scenă.

IMDb — 6,7

Sentimente care vindecă

Infinitely Polar Bear (2014)

Actori: Mark Ruffalo, Zoe Saldana

Inspirat din copilăria regizoarei Maya Forbes, scenaristă și producătoare de seriale TV, debutantă în regie cu acest film, Polar Bear este povestea familiei Stuart, din Bostonul anilor 70-80. Tatăl (Mark Ruffalo) provine dintr-o familie aristocrată, nu muncește, are 2 fete și personalitate bipolară. Soția (Zoe Saldana) acceptă un MBA în New York și îl lasă pe Cameron să se descurce cu fetele și să îi demonstreze că poate fi capul familiei.

IMDb — 7,0

Antwone Fisher (2002)

Actori: Denzel Washington, Derek Luke

Trimis la psihiatrul Marinei, pentru comportamentul său rebel, tânărul marinar Antwone Fisher este la început închis în sine și nu vrea să discute cu psihiatrul nimic despre viața sa.

Încetul cu încetul, însă el începe să povestească un trecut plin de durere, și își găsește în psihiatru tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Curând, el va începe căutarea familiei de mult pierdute.
Filmul este o dramă cutremurătoare, bazată pe întamplări reale, și este debutul regizoral al lui Denzel Washington.

Advertisement

IMDb — 7,3

Source :

adme