fb

Filme inspirate din viața reală pe care merită să le privești

Sunt filme care s-au inspirat din viața de zi cu zi a oamenilor. Privindu-le, înțelegi că unele moment s-au întâmplat cu exactitate și în viața ta sau în viața celor dragi ție. Atunci nu faci decât să le înțelegi, chiar ajungi să epmpatizezi cu personajele.

Îți prezentăm filme inspirate din viața reală pe care merită să le privești!

A Street Cat Named Bob

film-realitate- A Street Cat Named Bob

Actori: Luke Treadaway, Ruta Gedmintas, Joanne Froggatt, Ruth Sheen.

Filmul spune povestea lui James Bowen, un artist de stradă , care și- a petrecut o mare de timp pe drum. Motivul din spatele lui James melakoni este presiunea economică. Și, în mod inevitabil, a trebuit să lupte pentru a-și îndeplini viața de zi cu zi. Dar totul sa schimbat când James intalneste o pisică sălbatică. Ceea ce duce imediat o mare schimbare pentru James.

 • IMDb — 7,3

Eroi în largul mării | Deepwater Horizon

film-deepwater Horizon

Actori: Mark Wahlberg, Gina Rodriguez, Dylan O’Brien, Kate Hudson, Kurt Russell.

O explozie de proporții a avut loc în 20 aprilie 2010, la 1.500 m în Golful Mexic, la 80 km de Venice (Louisiana). Puțul de petrol ce perfora platforma Deepwater Horizon a fost distrus de teribilul accident ce a ucis 11 lucrători, rânind alți 17.

Mii de barili de petrol au început să fie eliberați zilnic din puț, iar “marea neagră” ce a acoperit Golful și-a extins brațele distrugătoare spre restul apelor lumii, riscând să afecteze pe termen lung animalele, viața omului, chiar și industria.

 • IMDb — 7,4

The Infiltrator

film-the Infiltrator

Actori: John Leguizamo, Bryan Cranston, Diane Kruger.

The Infiltrator este povestea unui oficial al autorității vamale a S.U.A. care scoate la iveală o mașinărie de spălat bani la a cărei butoane pare să se afle temutul traficant de droguri Pablo Escobar.

 • IMDb — 7,3

Condamnarea | Conviction (2010)

Actori: Hilary Swank.

Betty Anne Waters este o mamă singură fără un loc de muncă, care își vede fratele acuzat pe nedrept de jaf și crimă în anul 1983 și condamnat la închisoare pe viață.

Convinsă de nevinovăția acestuia, femeia își petrece zece ani din viață studiind dreptul și obținând o diplomă de licență în acest domeniu pentru a se putea ocupa ea însăși de cazul fratelui său. Va reuși ea să răstoarne verdictul care l-a ținut atâta vreme departe de libertate?

 • IMDb — 7,2

Temple Grandin (2010)

film-temple-grandin

Actori: Claire Danes, Julia Ormond.

Inspirat după un caz real, Temple Grandin este povestea unei fete autiste cu o gândire iconică extraordinară și mult spirit inovator. În ciuda dificultăților impuse de deficiența sa, Temple reușește foarte bine să se integreze atât în societate cât și în piața muncii, oferindu-ne o altă viziune despre persoanele cu nevoi speciale.

 • IDMb — 8,4

Miracolul de pe râul Hudson | Sully

film-sully

Actori: Tom Hanks, Laura Linney, Autumn Reeser, Aaron Eckhart.

Filmul biografic produs în format 3D de către studiourile Warner Bros îl are în scaunul regizoral pe Clint Eastwood, iar protagonist este Tom Hanks. Acesta îl va portretiza pe eroul național Chesley „Sully” Sullenberger, pilot american care a aterizat forțat în râul Hudson, în ianuarie 2009, cu un avion de linie, salvând viața tuturor celor 155 de pasageri.

 • IMDb — 7,6

Paradisul spulberat | The Impossible (2012)

film-lo-imposible

Actori: Ewan McGregor, Naomi Watts, Geraldine Chaplin.

The Impossible este povestea impresionantă a unei familii captive, alături de alte mii de străini, în timpul uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istorie. Teroarea este însă diminuată de compasiunea, curajul și bunătatea oamenilor, în cele mai negre ore din viețile lor.

 • IMDb — 7,6

Danny Collins (2015)

film-Danny Collins

Actori: Al Pacino, Jennifer Garner, Melissa Benoist, Christopher Plummer, Bobby Cannavale.

Al Pacino este starul acestui film inspirat de evenimente petrecute în realitate. El este Danny Collins, un cântăreț rock care a cunoscut faima în anii ’70 și care nici acum, la bătrânețe, nu vrea să renunțe la plăcerile vieții de star rock.

Când impresarul său (Christopher Plummer) descoperă că celebrul John Lennon i-a trimis lui Collins o scrisoare cu 40 de ani în urmă, eroul decide să schimbe direcția și începe o emoționantă călătorie care îi readuce aproape membrii familiei și îl face să o ia din nou de la capăt.

 • IMDb — 7,0

Povestea unui campion | The Blind Side (2009)

film-the blind side

Actori: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron.

Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet, și supraponderal, din Memphis, provenit dintr-o familie cu 13 copii în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri, care a fost plasat de 6 ori în familii adoptive și a fugit de fiecare dată pentru a duce o existență dificilă și periculoasă pe străzi.

Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil și îmbelșugat, multă iubire și compasiune și o educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obține o bursă sportivă.

 • IMDb — 7,7

Stuart: O viață spusă invers | Stuart: A Life Backwards (2007)

film-A Life Backwards

Actori: Tom Hardy, Benedict Cumberbatch.

Alexander Masters, scriitor, începe să studieze invers cronologic viața ciudatului său prieten, Stuart, un vagabond alcoolic, subiect al unui eveniment traumatic în copilarie.

 • IMDb — 8,0

Avem un zoo! | We Bought a Zoo

film-We Bought a Zoo

Actori: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church

Fostul jurnalist Benjamin Mee, care lucrase la cotidianul britanic The Guardian, și-a scris memoriile, iar acestea stau la baza filmului.
Un văduv își ia copiii și se mută la țară pentru a avea grijă de animale exotice. Bărbatul și-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită, în care trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariție. El decide să renoveze și să redeschidă grădina zoologică în amintirea soției sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului.

Benjamin știe că soția sa ar fi fost încântată de idee și ar fi făcut orice pentru a salva animalele. Animalele de la grădina zoologică vor fi îngrijite de Benjamin și de cei doi copii ai săi, Dylan și Rosie, de Duncan, tatăl jurnalistului, de vecini și de doi angajați foarte energici. Împreună, ei vor recondiționa Rosemoor Animal Park.

 • IMDb — 7,1

Dallas Buyers Club (2013)

film-Dallas Buyers Club

Filmul prezintă povestea unui electrician texan, lupta lui cu instituțiile medicale și cu companiile farmaceutice după ce a fost depistat HIV-pozitiv în 1986. El caută medicamente alternative care ar putea să-l ajute și la care și alte persoane cu acest virus vor putea avea acces.

 • IMDb — 8,0

Brokerii apocalipsei  | The Big Short, 2015

film-The Big Short

Actori: Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt

Când patru outsideri observă ceea ce marile bănci, media și guvernul refuză să vadă, și anume, iminența colapsului economiei globale, au o idee de geniu: să parieze împotriva băncilor. Investițiile lor extrem de îndrăznețe îi vor duce în culisele sumbre ale sistemului bancar, unde vor fi nevoiți să se îndoiască de oricine și de orice.

 • IMDb — 7,1

Povestea delfinului | Dolphin Tale (2011)

film-Dolphin tale

Actori: Kris Kristofferson, Ashley Judd, Morgan Freeman, Harry Connick Jr.

Filmul este o dramă despre prietenia dintre un băiat și un delfin care și-a pierdut coada într-o capcană. “Dolphin Tale” este inspirat din uimitoarea poveste adevărată a unui delfin curajos și a unor străini plini de compasiune care încearcă împreună să-i salveze viața.

O tânără femelă delfin este prinsă într-o capcană pentru crabi, rănindu-și grav coada. Este salvată și transportată la Spitalul Marin Clearwater.

 • IMDb — 6,9

Sfidează limitele | The Walk (2015)

film-The Walk

Actori: Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Ben Kingsley, Clément Sibony

Doisprezece oameni au pășit pe Lună. Numai unul a parcurs, sau va fi parcurs vreodată, imensul vid dintre cele două Turnuri gemene.

Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) și mentorul său, Papa Rudy (Ben Kingsley), sunt ajutați de către o echipă internațională fără egal, care depășește toate obstacolele, disensiunile, trădările și nenumăratele limite pentru a-și duce la îndeplinire planul lor nebunesc.

 • IMDb — 7,4

sinopsis oferit de: cinemagia.ro