fb

Filme care te vor ține în suspans de la început până la sfârșit

Sunt filme care te duc cu gândul undeva departe, încât realitatea încetează să existe. Ești în fața ecranului și nu poți să te detașezi, apoi când totul se sfârșește rămâi nemișcat și mult timp încă te gândești la ceaa ce ai văzut.

Îți propunem câteva filme de genul, filme care îți vor răsturna lumea și te vor aduce în pragul extazului. Vizionare plăcută!

Viețile altora | Das Leben der Anderen (2006)

filme

Actori: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

Un ofițer de securitate est-german primește misiunea de a spiona un dramaturg bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. În scurt timp, sensibilul și meticulosul securist va fi pur și simplu fascinat de lumea ce i se descoperă prin intermediul microfoanelor care împânzesc casa scriitorului.

Dar, odată pornit, teribilul sistem de opresiune nu mai poate fi oprit. A început un joc periculos, în care nu există intimitate, în care nu mai există nimic sacru, în care totul este posibil.

Rocker Hit: Ochi pentru ochi This | Must Be the Place (2011)

Actori: Sean Penn, Frances McDormand, Judd Hirsch, Eve Hewson

Cheyenne este un fost rock-star. La vârsta de 50 de ani, își păstrează înfățișarea gotică și trăiește, dintr-o rentă, la Dublin. Moartea tatălui său, tată cu care întrerupsese orice legătură, îl aduce înapoi la New York, unde descoperă că bătrânul avusese o obsesie: să răzbune umilirea căreia îi căzuse victimă odinioară. Cheyenne decide să îi îndeplinească dorința și pornește, în ritmul lui propriu, într-o călătorie prin America.

Răzbunarea amintirilor | Remember (2015) 

Actori: Martin Landau, Dean Norris, Christopher Plummer

Cu ajutorul unui alt supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz şi al unei scrisori scrise de mână, un bărbat în vârstă suferind de demenţă porneşte în căutarea celui care se face vinovat de moartea familiei sale. „Răzbunarea amintirilor” este un thriller captivant în care cel mai întunecat capitol din istoria secolului al XX-lea se suprapune violent peste o misiune contemporană de răzbunare.

 

Inamicul | Enemy (2013)

Actori: Jake Gyllenhaal, Mélanie Laurent, Isabella Rossellini, Sarah Gadon

Adam este un profesor de istorie ce duce o viață liniștită cu iubita lui, Marie. El descoperă un bărbat identic lui, un actor pe nume Anthony. Acestă trăiește în apropiere, cu soția lui însărcinată, Helen.

Adam își urmărește dublul, observându-l de la distanță, dar curând viețile celor două cupluri se vor întretăia, declanșând o bătălie mortală din care numai unul poate supraviețui.

 

Aparențe înșelătoare | Where the Truth Lies (2005)

film-Where the Truth Lies

Actori: Kevin Bacon, Colin Firth

O jurnalistă, o crimă, o anchetă. Când adevărul minte este povestea angajatei unei companii media care încearcă să dezvăluie adevărul din spatele destrămării, în urma cu câțiva ani, a unui celebru grup-comic. Totul s-a legat atunci de găsirea în camera de hotel a celor doi comici a cadavrului unei fete.

Scandalul a fost exploziv, dar nici unul dintre ei nu a fost pus sub acuzare, amândoi având alibiuri cât se poate de solide. Și totuși, ceva a dus la anularea imediată a spectacolelor pe care le dădeau împreună, iar ziarista vrea acum să afle ce anume a fost acel ceva.

 

Fata moartă | The Dead Girl (2006)

dead girl-film

Actori: Toni Collette, Piper Laurie

Premiat pentru Cel mai bun scenariu (San Diego Film Critics Society Awards), The dead girl aduce în prim plan cinci povești stranii fără nicio legătură aparentă. Pe măsură ce acțiunea filmului înaintează, misterul morții unei tinere începe să se clarifice, în timp ce viața unor oameni, care aparent nu au nimic în comun, se intersectează.

Oameni disperați, unii puși la grea încercare, oameni care caută iertarea și alții care refuză să fie înghitiți de mizerie sunt eroii principali ai unei povești emoționante.

 

Cârtița | The Departed (2006)

The Departed-film

În războiul dintre poliție și mafia irlandeză, tânărul Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) devine o piesă esențială, el fiind născut în cartierul unde clanul mafiot își avea cartierul general. Căpitanul Queenan (Martin Sheen) și ajutorul său, Dignam (Mark Wahlberg), îi cer lui Costigan să se infiltreze într-un grup mafiot condus de Frank Costello (Jack Nicholson).

Un film despre munca polițiștilor sub acoperire, despre prietenie și trădare, despre dragoste și fatalitate. Un film de acțiune, în regia lui Martin Scorsese, condimentat cu tot ce este necesar unui film de succes.

 

Neerja (2016)

neerja-film

Actori: Ram Madhvani

La cei 22 de ani pe care îi are, Neerja Bhanot a cunoscut deja nefericirea în căsnicie, însă şi succesul în carieră ca fotomodel, chiar dacă predilecţia ei pentru zbor a determinat-o în cele din urmă să lucreze ca însoţitoare de bord pentru compania aeriană Pan Am.

Totuşi, alegerea ei se va dovedi a fi fatidică, pentru că în una dintre cursele sale din anul 1986, se va afla la bordul unui avion care va fi deturnat de o organizaţie teroristă. În încercarea de a apăra vieţile celor 359 de pasageri aflaţi în avion, Neerja va trebui să dea dovadă de foarte mult curaj şi să ia hotărâri care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte.

 

Schimbul | Changeling (2008)

 

Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflată în căutarea adevăratului ei fiu. Acțiunea este plasată în Los Angeles, în 1928. Într-o dimineață de sâmbătă, o femeie din clasa muncitoare – Christine – merge la muncă și își lasă băiețelul de 9 ani acasă. Totul ia o turnură diferită când se întoarce și afla cu stupoare că fiul ei a dispărut. După ce l-a căutat fără niciun rezultat, câteva luni mai târziu poliția îi aduce acasă un băiat și pretinde că ar fi copilul ei.

sinopsis oferit de: cinemagia.ro