fb

Filme bune pe care vei dori să le vezi din nou și din nou, chiar și după ani buni

Sunt filme care-ți provoacă furnicături pe piele. Și nu pentru că găsești în ele efecte speciale, povești trăsnet sau personaje incredibile. Îți rămân impregnate în minte zile, luni, ani întregi pentru emoția pe care o trăiești. Știi că vei reveni la ele, pentru a trăi a câta oară anume acea emoție.

Îți oferim o serie de filme bune pe cre vei dori să le vezi

City Lights (1931)

chaplin_citylights

Capodopera lui Chaplin înfățișează dragostea lui Charlot pentru o fragilă tânără oarbă, dar și istoria plină de peripeții a prieteniei cu un bețivan milionar. Elocvent, emoționant, dar și nostim. Unul dintre marile filme a cinematografiei mondiale.


Gone with the wind (1939)

Povestea epică a vieții unei femei în timpul uneia dintre cele mai tumultoase perioade din istoria Americii. O fată frumoasă din Sud trece printr-o dragoste turbulentă cu un bărbat blocat în timpul Războiului Civil American.


The Great Dictator (1940)

The Great Dictator-film

Mai în glumă, mai în serios, cineva a încercat să demonstreze odată că Chaplin a făcut „Dictatorul”, pentru că Hitler l-a enervat copiindu-i celebra mustață. Lăsând gluma deoparte, Chaplin rămâne printre primii cineaști enervați, până la o explozie pamfletară fără precedent în filmul american, de tot ce înseamnă constrângere de tip fascist în viața individuală și a colectivității.


Casablanca (1942)

casablanca-film

Într-un bar din Casablanca, doi foști amanți se reîntâlnesc într-o conjuctură care îi silește să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. Un film splendid, de referință în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar și nominalizat la încă cinci importante categorii. Un film care place tot mai mult cu fiecare re-vedere și al cărui leit motiv muzical ajunge să obsedeze spectatorul.


Singin’ in the rain (1952)

singin-in-rain-film

Don Lockwood și Lina Lamont alcătuiesc o faimoasă pereche romantică, fiind vedete pe marele ecran. Lina face confuzie între dragostea adevărată și cea de pe ecran.

Când filmul celor doi este transformat în musical, Don are vocea perfectă pentru a cânta, dar Lina, cu toate eforturile profesorului de dicție, trebuie să fie dublată.


Zorba the Greek (1964)

zorba-the-greek-film

„Zorba grecul” este un film despre oameni cu sânge fierbinte și oase solide, despre sălbătăciune și inadaptare umană, despre semnificațiile vieții. Totul în acest film, inclusiv muzica lui nostalgică și incredibil de frumoasă, se prezintă la scară mare. Singurul lucru care îi lipsește este culoarea.


Barefoot In The Park (1967)

barefoot-in-the-park-film

Adaptare după piesa de comedie a lui Neil Simon, Redford îl interpretează pe Paul Bratter, un avocat proaspăt căsătorit. Jane Fonda dă viață personajului Connie Bratter, soția lui Paul, care își dorește un singur lucru: să fie fericită alături de Paul. Filmul este presărat cu replici pline de haz și înțelepciune.


The Godfather (1972)

brando-godfather-film

Inspirat din romanul lui Mario Puzo, filmul reprezintă povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote în America. Filmul prezintă o viziune extreme de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile, unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este la mare preț. Respect, crimă, bani și, mai presus de toate, putere: acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine acest film și care a făcut lumea cinematografiei să răsune.


Nea Marin Miliardar (1979)

film-romanesc-nea-marin-miliardar

O comedie românească, regizată de Sergiu Nicolăescu în care joacă Amza Pellea, alături de alți mari actori români ca: Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și Colea Răutu. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar American, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta…


Rain Man (1988)

rain-man-film

Film care a înregistrat un mare succes atât la public, cât și la critica de specialitate.

Charlie Babbitt află despre moartea tatălui său, care l-a alungat de-acasă în adolescență. Totuși, are naivitatea să creadă că va moșteni ceva din avere, deși, trăind pe cont propriu de ceva timp, ar fi trebuit să știe cum stau lucrurile în această lume.

Tot ce i-a lăsat este o mașină decapotabilă veche, un Buick 1949 și… un frate mai mare, de a cărui existență nici nu avea habar – Raymond – un autist cu o memorie prodigioasă, dar mai ales cu un talent extraordinar pentru calculi matematice, pe care le faci mintal cu o rapiditate extraordinară.


Schindler’s List (1993)

Schindler's List-film

O capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar. Filmul prezintă povestea adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor, dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocaustului. O mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război.

 


The Shawshank Redemption (1994)

The-Shawshank-Redemption-film

Anul 1947. Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy se declară nevinovat. În închisoare, Andy il întâlnește pe Red, un bărbat de culoare închis de 20 de ani. Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar și de pedepsire a tiranicului director al închisorii.


Forrest Gump (1994)

Forrest Gump este una din acele producții cinematografice care au devenit un adevărat fenomen. În acest film, Tom Hanks face un rol de excepție ca Forrest, un om obișnuit a cărui inocență dezarmantă ajunge să întruchipeze o generație. Distins cu 6 premii Oscar, între care premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor (Robert Zemeckis) și cel mai bun actor într-un rol principal (Tom Hanks), Forrest Gump este un titlu pe care nu vrei să-l ratezi.


Braveheart (1995)

braveheart-film-top

William Wallance, eroul filmului, este, așa cum declară chiar interpretul său, Mel Gibson, unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar „Inima Neînfricată” este o poveste incredibilă despre curaj, loialitate, onoare și despre brutalitatea războaielor. De-asemenea, este o mișcătoare poveste de dragoste.


Saving Private Ryan (1998)

Apreciat de critici și public, filmul, regizat de Steven Spielber, a câștigat cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor, pentru imagine, montaj, sunet și montaj de sunet.

Căpitanul John Miller (Tom Hanks) trebuie să-și ducă oamenii în spatele liniilor inamice, pentru a-l găsi pe soldatul James Ryan, ai cărui trei frați au fost uciși pe front. Înconjurați de brutalitatea războiului, fiecare dintre ei trebuie să găsească singur răspunsul și puterea de a triumfa cu onoare și curaj.


The Curious Case of Benjamin Button (2008)

The Curious Case of Benjamin Button-film

M-am naăscut în condiții neobișnuite.
Așa începe “Strania poveste a lui Benjamin Button“, o adaptare după nuvela lui F. Scott Fitzgerald, din anii 1920, despre un om care s-a născut pe la 80 de ani și care în loc să îmbătrânească, întinerește.

Începând la New Orleans, la sfârșitul primului război mondial, în 1918, și până în pragul secolului 21, parcurgând un drum neobișnuit, ca orice viață de om, filmul relatează povestea unui om ieșit din comun, a oamenilor și locurilor pe care le descoperă de-a lungul acestui parcurs, a iubirilor și despărțirilor pe care le trăiește, a bucuriilor vieții și tristeții morții, și a lucrurilor ce dăinuie dincolo de timp.

Sinopsis