Fii mereu tânără! Sfaturi despre viață și frumusețe de la o bătrână de 96 de ani

1.  Ai grijă de silueta ta! Nimeni nu o va face în locul tău…

2. Nu-ți mai irosi timpul cu oameni care se plâng cât de bătrâni se simt. Te vor trage după ei și te vor face să te simți și tu la fel de bătrână. În schimb, înconjoară-te cu oameni care se simt tineri și au un comportament tânăr, atăt în interior, cât și la exterior. Pe bune, bunica  mea a trăit după această regulă și s-a înconjurat doar de oameni pozitivi și luminoși.

3. Fă mișcare în fiecare zi, indiferent de cât de obosită sau leneșă te simți. Chiar și o simplă plimbare te va face să uiți de cât de obosită sau indispusă iești, și foarte curând, vei avea și mai multă energie pentru a face lucrurile distractive pe care ți le-ai planificat. Bunica mea fie juca golf, fie înota, fie dansa, fie facea plimbări în aer liber în fiecare.

4. Călătorește ori de câte ori ai posibilitatea. A vedea lumea și a descoperi cum trăiesc alți oameni adaugă, dragoste și luciditate anilor tăi. Ei bine, chiar și la cei 90 de ani ai săi, bunica mea călătorea prin lume, vizitând locuri frumoase și exotice.

5. Acordă-ți timp pentru a planifica lucruri minunate pentru viitor. Acest lucru îți va oferi un ceva pe care o să îl aștepți nerăbdător(e) și te va face să te simți plin de speranță. Ori de câte ori vorbeam cu ea, avea să-mi spună ceva nou despre ce urma să facă mai devreme sau mai târziu.

6. Fii extravaganta, din când în când. Indiferent că ne referim la o bucată de tortă de ciocolata, o piesa vestimentară sexy doar pentru tine sau o cină la un restaurant scump o data pe an – toate acestea te pot face să te simți fericită și tânără. Bunica mea se alinta în fiecare zi la prânz cu o bucată de ciocolată, iar uneori purta haine suficient de decoltate.

7. Este normal să mănânci ce vrei, să bei ce vrei, să spui ce vrei, dar toate cu limită. Chiar dacă se bucura de un pahar de martini, bunica mea nu se îmbăta niciodatăl, deși poate ca dansa puțin mai mult după.

8. Flirtează cu viața – nu doar cu barbații și femeile, dar și cu tot ce are viața pregătit pentru tine. Asta te va face să te simți tânăra, plină de speranță și entuziasmată să te dai jos din pat în fiecare zi.

9. Lasă-te înconjurată de oameni inteligenti, amuzanti, plini de viață și interesanți, care adoră să fie în preajma ta. Nu te mulțumi cu altceva sau cu altcineva.

10. Fii spontană. A face ceva ieșit din comun, sub spontaneitate momentului, te poate face sa te simti vie și tânără. Ea își planifica ieșiri spontane la plajă sau călătorii îndepărtate.

11. Să nu îți pară rău de tine însăți. Este o risipa de timp și o risipă de viață. Și îi plictisește la nebunie și pe ceilalți. Niciodată în viata mea nu am auzit-o nici macar o dată pe bunica mea plangându-se pe viața ei.

12. Acordă-ți timp să fii frumoasă. Nu te poți simți deprimată și fabulos în acelați timp.

13. Răsfață-te cu lucruri neimportante și minunate, chiar daca par inutile ți frivole. Aceste lucruri îți  vor aminti că ești minunată, și când acest lucru se întâmplă, pur și simplu te simți mai bine.

14. Nu spune și nu te gândi niciodată că ești “prea bătrâna” să faci anumite lucruri. Nu este decât o profeție care se va împlini de la sine.

15. Traiește după cum simți că este vârsta ta reală, nu dupa cum îți spun unii. Dacă te simți de 16 ani, păstreaza aceasta energie și te vei simți ca o adolescentă atât timp cât îți dorești asta.

16. În fiecare dimineață când te trezesti, spune-ți că ești o persoană frumoasă și minunată în timp ce te privești drept în ochi în oglindă. Bunica mea facea acest lucru și uneori mai și fredonata versuri.

17. Citeste multă istorie. Te va învăța mai multe despre lucrurile prin care au trecut alți oameni și poveștile lor te vor inspira.

18. Când îți trece prin minte un gând negativ, fă-ți un obicei să-l înlocuiești cu o glumă sau o anecdotă,  privește o comedie sau sună un prieten interesant.

19. Indiferent că ești femeie saubărbat, nu lenevi niciodată toata ziua în pijamale sau în hainele de somn. Îmbracă-te, piaptănă-ți părul și pregătește-te ca și cum ai putea întâlni în acea zi pe regina Marii Britanii .

20. Învață de la copii căci ei știu cum să fie fericiți, tineri și lipsiți de griji.