Fii atentă la ceea ce face un bărbat: 5 gesturi care îți spun că nu te iubește deloc

Îți imaginezi o lume diferită de ceea ce se întâmplă în realitate, trăiești iluzia, crezi în promisiuni goale, cedezi atât de mult și în acest fel uiți de tine. Te sacrifici pentru o poveste de iubire pe care doar tu o accepți și o dorești.

Poate că îți este frică să nu rămâi singură, sau ai înțeles greșit cum funcționează o relație, îți este milă de el sau vrei să-l salvezi de la o viață tristă. Poate că pur și simplu nu reușești să evadezi din această relație toxică.

Dar nu ai cum să ignori gesturile sale. Cuvintele pot fi atât de frumoase, acele fraze rostite din interes te pot cuceri imediat, însă acțiunile omului de alături sunt decisive. Observând ce face și cum face multe lucruri, îți dai seama că nu te iubește deloc.

El nu își asumă rolul de partener, de bărbat iubitor, nu vrea să construiască alături de tine. Când îl provoci să vină cu o reacție, devine foarte defensiv și dispare din scenariu. Imediat cum lucrurile se întâmplă în avantajul său, își schimbă atitudinea.

De cele mai multe ori este egoist, se gândește la propria persoană fără a empatiza cu emoțiile tale, fără a te înțelege cu adevărat. Știe că în cele din urmă vă veți despărți, deci nu are motive să acționeze demn, într-un mod înțelept.

Nu ești o prioritate pentru el. Înțelegi acest lucru atunci când alege să iasă cu prietenii, în loc să fiți împreună. Alege să se refugieze în alte activități, decât să se conecteze emoțional la lumea ta. De fiecare dată alegerile sunt împotriva ta.

În schimb, vine cu multe critici și reproșuri

Nu-i pasă dacă ceea ce faci este de dragul lui, nu-l interesează implicarea ta. Îi este mult mai ușor să te judece, să găsească părțile proaste în orice detaliu, să desconsidere orice inițiativă pe care o ai. Este modul în care te poate controla.

Este felul în care păstrează dependența de el, chiar dacă nu te iubește deloc. Acest joc urât este sursa lui de dominare, de interpretare a lucrurilor, de anulare a gesturilor tale frumoase. Îți vorbește cu indiferență și cu mult egoism.

Poate flirta cu alte femei. Poate păstra legătura cu fostele lui, având impresia că este un gest firesc. Poate vorbi frumos cu prietenele tale, mai mult decât este permis, chiar dacă acest lucru te deranjează. Îți spune că interpretezi, că exagerezi.

Pur și simplu continuă să acționeze după un scenariu gândit de el în care este superior ție, în care tu ești doar o rezervă și atât. În timp ce are un comportament drăguț cu alte femei, pe tine te tratează urât și refuză să te asculte cu adevărat.

Dincolo de toate, te minte atât de mult. A ajuns să îți spună minciuni atât de superficiale, să vină cu explicații evident false. Doar că nu îi pasă, îi este convenabil să se prefacă, să ascundă adevărul, să îți spună ceea ce crede că este potrivit.

Nu ai cum să accepți această formulă, să lași în urmă demnitatea și respectul de sine de dragul unei iluzii. Nu ai cum să trăiești cu un om care nu te iubește și doar se folosește de tine.

© De Vorbă cu Tine