Fii acolo unde vrei să fii. Iubește omul pe care vrei să-l iubești. Trăiește viața pe care vrei să o trăiești

De foarte multe ori se întâmplă să ne fie frică de provocările care ar putea să ne scoată din zona confort. Cedăm în fața fricii și alegem să credem că provocările apărute sunt imposibil de realizat. Spunem „Nu mai pot” când de fapt avem energie de consumat și dorințe de materializat.

Credem că după tragedii speranță nu mai există. Adevărul este altul: unicul om care ne pune piedici să facem ceea ce credem că e corect, suntem chiar noi. Gândim prea mult și uităm să trăim.

De câte ori ai zis că nu mai poți  să continui un vis, o dorință? De câte ori te-ai speriat de provocările pe care viața ți le-a trimis în a ta cale? De câte ori ai renunțat la planurile de viitor, fiindcă te-ai lăsat influențat de păreri străine, de stereotipuri, de societate, de lume? De câte ori ai zis că de luni vei învăța o limbă străină, că vei pleca la sală, că vei începe o nouă viață lângă oameni noi? De câte ori ai amânat întâlniri importante?

De câte ori ți-ai negat propriile sentimente și emoții? Nu știu, dar de fiecare dată când ai avut dileme și frici, când ți-a fost teamă să schimbi unele lucruri din viața ta, ai continuat să trăiești în monotonie, în zona proprie de confort, alementând propria  involuție.

Evoluția joacă un rol important în formarea succesului. De aceea, orice informație ajută la acumularea cunoștințelor. Fiecare om nou cunoscut te poate inspira, îți poate oferi idei și încredere în sine. Cea mai importantă părere despre tine este chiar propria ta părerea. Având o părere pozitivă față de propria persoană capeți o putere interioară care te poate ajuta la îndeplinirea dorințelor și a visurilor.

Această senzație te ajută să acționezi așa cum crezi tu mai bine, fără să ții cont de ceilalți. Fiecare eșec are în spatele lui pasivitatea. Atât timp cât nu cedezi o secundă, succesul mai devreme sau mai târziu va triumfa în viața ta.

Cel mai important lucru este ceea ce faci din tine. Tu ești propriul tău sculptor și tot tu ai șansa de a-ți alege propriul drum. Tu îți alegi oamenii din viața. Tu  alegi pe cine să iubești, cu cine să privești cerul în nopțile calde de vară sau în cele reci de toamnă.

Noi, oamenii, foarte rar ne gândim la acest lucru sau mai bine spus nu dorim să conștientizăm faptul că viața este imprevizibilă, că totul putem pierde doar într-o singură zi, iar fericirea este o stare de spirit pe care noi înșine o construim cu ajutorul energiei pe care o adunăm în al nostru interior, cu ajutorul oamenilor și a faptelor.

Îndrăznește să-ți trăiești viața așa cum dorești tu. Încearcă să nu te mai plângi, de fiecare dată când în calea ta apar greutăți gândește-te la soluții. Fii activ și nu aștepta ca altcineva să acționeze în locul tău.

Nu te gândi la trecut și la momentele nefericite. Concentrează-te pe dorințele pe care vrei să le materializezi în timpul apropiat și înțelege că orice e posibil dacă te dăruiești trup și suflet propriilor visuri. Trăiește mai conștient și investește în propria ta dezvoltare.

Ascultă-te mai des și descoperă-ți valorile. Fii pozitiv, deoarece în așa mod vei putea înlătura negativul și vei fi capabil să iubești sincer, să ierți, să crezi în tine, să ai curaj de a înfrunta necunoscutul.

Cu drag, Mary