În fiecare noapte te scot din inima mea și în fiecare dimineață te găsesc acolo la loc

Sunt emoții, gânduri pe care nu ai cum să le controlezi. Ele fac parte din tine, te leagă de un moment anume sau de un om la care ai ținut mult. De fiecare dată când trăiești o așa emoție, acel moment prinde viață și acel om parcă e alături de tine. Și totul e ca la început. Îți aduci aminte, simți un miros de parfum atât de cunoscut, o atingere, o stare de bine, o căldură interioară pe care nu ai cum să o explici. Și nu vrei. Atunci timpul își pierde din însemnătate și tu ești una cu amintirile tale.

Dar sunt zile sau seri târzii când înțelegi că toate astea nu-și au rostul. E mai mult decât timpul între voi. E o dorință pe care nu o vei putea îndeplini niciodată. E un miros care nu va fi parte a lumii tale. Atunci faci tot posibilul și scoți acel om și acel trecut din inima ta. Îți spui că așa nu mai poate continua, că de mâine vei fi un alt om, vei avea un alt suflet și inima-ți va bate într-un mod diferit. Și adormi împăcată cu tine. Și te trezești a doua zi trăind aceleași emoții și având aceleași gânduri.

Sunt emoții, gânduri pe care nu ai cum să le controlezi. Atunci te resemnezi și începi să trăiești cu ele. Uneori singură. Alteori având alături un alt bărbat, alte emoții, alte săruturi, alte mirosuri… Și asta e partea cea mai groaznică în dragoste.

În fiecare noapte te scot din inima mea și în fiecare dimineață te găsesc acolo la loc. – citat din filmul Pacientul Englez

S.