Fiecare iubire are un termen de valabilitate. Cele de-o noapte sau de-o vară. Chiar și cele cu inel pe deget. Numai nu iubirile de-o viață. Lor timp nu le ajunge să existe

Poți să iubești și să-ți treacă. Poți să fii iubit și apoi ignorat. Poți să trăiești o noapte cât o viață sau o viață fără de nimic. Poți să aștepți fără să vină și să cauți fără să găsești. Sau poți să înțelegi că nimic nu vine fără să chemi. Sau fără să acționezi. Iubirile de asta sunt diferite, că diferită e implicarea în ele. Femeile și bărbații de asta sunt diferiți în dragoste, că simt, oferă și înțeleg diferit. Dintre toate relațiile, cele fără de dragoste adevărată vor avea cel mai scurt termen de valabilitate. Aici pur și simplu ambii nu vor avea pentru ce să lupte. Și doar între doi fericiți responsabili dragostea va crește cu fiecare zi.

Fiecare iubire are un termen de valabilitate. Fie că cei doi din start au înțeles greșit rolul fiecăruia, fie că lucrurile nu s-au legat în timp, dar într-o zi motive să mai rămâi și să mai iubești nu sunt. Într-o zi inima lui devine rece și zâmbetul ei prea fals. Atunci unul pleacă și altul suferă. Apoi lucrurile se reaprind cu și mai mare intensitate, doar că alături de altcineva. În alte nopți fierbinți sau zile de vară. La brațul altor speranțe și plăceri. Așa e când nu e dragoste adevărată – consideri plăcerea un sentiment și noaptea o nesfârșită stare de fericire. Sentimentele de genul însă repede trec în plictiseală și fericirea în reproș. Nu și când ambii iubesc. Atunci nu-ți pasă de nimic și de nimeni. Atunci ei sunt fericiți.

Nu relațiile de durată spun despre trăinicia unei iubiri. Nici nebunia unei nopți pe care probabil o vei ține minte o viață. Nu inelul de pe deget arată cât de mult cei doi se iubesc. Nu ploaia de vară și sărutul din timpul ei păstrează alături doi îndrăgostiți. Ploaia, nopțile, inelul, toate se pierd în timp. Fiecare iubire are un termen de valabilitate, dacă se ține pe lucruri și nu pe împliniri. Poți să iubești o noapte, poți să iubești o vară, poți să iubești cât pentru o căsătorie, dar riști să pierzi tot dacă nu iubești cât pentru o viață, fie că asta durează o noapte, o vară, sau o căsnicie întreagă.

Fiecare iubire are un termen de valabilitate. Cele de-o noapte sau de-o vară. Chiar și cele cu inel pe deget. Numai nu iubirile de-o viață. Lor timp nu le ajunge să existe.