Fiecare dintre noi a trăit acel ceva care l-a schimbat pentru totdeauna

Ne naștem inoncenți, creduli, sinceri și cu o poftă nebună de a explora lumea. Din cauza faptului că nu cunoaștem cum arată dezamăgirea, trădarea sau suferința ne aruncăm în valurile vieții fără să ne gândim la consecințe, facem compromisuri în numele dragostei, ne dăruim sufletul, renunțăm la multe de dragul celor pe care îi iubim. Iertăm și încercăm să uităm cele mai iremediabile greșeli care ne-au provocat să credem că nu suntem destui de buni pentru cineva, chiar dacă asta nu era adevărat. Voiam să fim mai buni ca în zilele trecute, să fim perfecți pentru oamenii pe care îi iubeam.

Cu fiecare slăbiciune, încercare, dorință de a cunoaște ceva nou suntem mai aproape de cele mai terifiante trăiri care ne fac să conștientizăm faptul că oamenii pe care îi credeam buni și frumoși sunt niște distrugători de suflete, sunt niște criminali care omoară cele mai frumoase sentimente cu brutalitate fără să regrete. Suntem îngroziți de tot ce se întîmplă în această lume. Și realizăm că de la început toți au fost ca noi: cu sufletul curat, cu gânduri senine, nu au știut cum arată ura, invidia, goana după bani, fericire sau iubire. Apoi s-au aruncat ca și noi în acest joc murdar al lumii, care i-au sufocat sufletul, i-au dezamăgit, s-au pierdut printre cele mai neînțelese gânduri  și vicii. S-au ales cu răni pe interior, cu speranța că îi așteaptă și zile mai fericite.

Fiecare dintre noi a trăit acel ceva care l-a schimbat pentru totdeauna. Experiențele de viață ne-au ajutat să ne maturizăm, să privim altfel viața, să gândim mai profund, mai realist și să nu mai visăm la zâne și prinți. Toate momentele care ne-au marcat au avut scopul să ne ajute să ne regăsim, să fim împliniți, să atingem beatitudinea. Astfel devenim mai atenți și ne străduim să nu mai repetăm acele greșeli care ne-au făcut să regretăm. Ne transformă din copii navi în oamenii inteligenți care sunt capabili să realizeze că orice greșeală ne duce spre dezvoltare. Iar fiecare dezamăgire, trădare ne ajută să fim mai puternci, mai buni. Și alegem să trăim după propriile reguli care ne fac să ne deosebim de cei care sunt limitați și nu știu să-și ocupe timpul cu lucruri frumoase și motivaționale.