Fiecare dintre noi are doar trei șanse la acea iubire adevărată, unică

Pe parcursul vieții ne îndrăgostim și ne despărțim, uneori – pentru a fi din nou cu omul drag. Oamenii apar în viața noastră, apoi pleacă. Iar noi trecem peste atât de multe încercări, la care nici măcar ne-am gândit.

Psihologii susțin că ne putem îndrăgosti cu adevărat doar de trei ori. Și, toate aceste trei tentative sunt importante și necesare în viața noastră.

1. Dragoste ca în povești. Deseori, prima dragostea o trăim atunci când suntem tineri. Ea se aseamănă cu cea pe care am citit-o în povești și basme. Noi o idealizăm și credem că nu se va sfârși niciodată.

E momentul când ținem cont de așteptările societății  și ale familiei. Nu acordăm atenție micilor probleme și facem sacrificii de dragul relației. Nu ne pasă ce cred alții despre relația noastră, pentru noi contează ceea simțim.

O astfel de iubire ne învață să nu privim doar lumea ce ne înconjoară, dar și pe noi. 

2. Dragostea complicată. Cea de-a două iubire din viața noastră este cea mai dificilă. Suntem convinși că am învățat din experiențele din trecut și alegem pe cineva total diferit, dar nu a fost să fie.

Putem fi manipulați, mințiți și răniți. Iar fiecare încercare duce spre un eșec și mai mare. Trăim o dramă cu momente de revelație. Și iarăși este ceva mai important decât propriile sentimente. De data aceasta, încercările de a menține o relație bolnavă.

O astfel de iubire ne învață: este important să fim iubiți reciproc.

3. Dragostea matură. Cea de-a treia iubirea este cea pe care nu ne-am imaginat-o vreodată. Nu apare întâmplător și nu corespunde dorințelor noastre, nu este ideală.

Dar există o conexiune pe care nu o putem explica cu ajutorul cuvintelor. Nu mai avem așteptări, nu ne construim iluzii cu privire la ceea cum ar trebui să fie omul pe care îl vom iubi, dar îl acceptăm așa cum este. Iar cel mai important, totul este reciproc.

O astfel de iubire ne învață: o relație de dragoste poate dura în timp, chiar dacă ea nu este perfectă.  

Indiferent la care etapă te oprești, iubește sincer.