fb

În fiecare dimineață când te trezești, primești 86 400 $…

„Imaginează-ți că ai un cont bancar care îți oferă 86 400$ în fiecare dimineață. Ceea ce nu cheltui în timpul zilei se ia înapoi. Întrebare: ce ai face cu acești bani?

Desigur, ai cheltui fiecare dolar pe propriile plăceri și pe dorințele celor pe care îi iubești. Ai devora fiecare cent, având posibilitatea de a-i face fericiți pe cei din jurul tău. Poate ai ajunge chiar să oferi o parte din bani celor pe care nu-i cunoști pentru că, probabil, nu ai reuși să îi cheltui pe toți.

Care este ideea? Fiecare dintre noi deține o astfel de bancă, iar numele ei este timpul. În fiecare dimineață, ți se oferă 86 400 secunde. În fiecare seară se scriu cele pierdute, indiferent dacă le-ai investit într-un scop bun sau nu. Fiecare zi deschide un cont nou pentru tine. În fiecare noapte se ard rămășițele. Dacă nu reușești să folosești depozitele zilei, este pierderea ta. Și nu există o regulă cheie a băncii pentru a le recupera: ți s-ar putea închide contul în orice moment; viața ar putea lua sfârșit în orice secundă.

Deci, ce faci cu acele 86 400 secunde? Trebuie să trăiești în prezent. Ia ce îți este rezervat astăzi. Investește aceste secunde, pentru a obține maxim de sănătate, fericire și iubire. Timpul se scurge. Profită din plin de ziua de astăzi.”

Marc Levy,
“If Only It Were True”