Fiecare dezamăgire îți deschide și mai mult ochii, dar închide calea spre inima ta

Atunci când te dezamăgești în cineva și acel cineva a însemnat mai mult decât alții, pierzi o parte din tine. Simți că ai fost trădată, că nimic din ce-a promis nu s-a împlinit iar tu nu ai fost decât o piesă de schimb în viața lui. Nu te-a prețuit, altfel ar fi luptat pentru dragostea voastră. Nu a fost corect, altfel ar fi încercat să repare greșeala. Cert e că după asta lumea ta se schimbă. Vezi totul cu alți ochi, devii mai obiectivă până și în dragoste. Cauți răspunsuri și nu îți permiți să o dai în bară așa ușor. În schimb, asta va bune tot mai multe lăcate la inima ta. Nu vei mai primi în viața ta pe oricine, nu vei mai trăi la fel de liber fericirea.

Cu fiecare dezamăgire lași tot mai mult loc pentru concluzii și tot mai puțin pentru destin. Fiecare eșec te schimbă cumva și ajungi la final să înțelegi că nu mai ești naiva de altă dată, dar nici omul liber să greșească. Vrei să nu mai repeți greșelile din trecut și asta te obligă să fii cât mai corectă. Dar pe undeva dagostea nu a ținut cont de corectitudine. Te detașezi de emoții și gândești mai mult, analizezi mai mult, compari. Așa faci ca inima ta să fie tot mai puțin deschisă pentru iubiri adevărate.

Trebuie să existe un echilibru între rațiune și emoție, altfel riști să rămâi fie cu analizele, fie cu dezamăgirile. Trebuie să înțelegi când să te oprești și când să trăiești din plin o viață în doi. Trebuie să cauți răspunsuri, dar niciodată să nu uiți de întrebări. Dezamăgirile sunt nepotrivite, dar și să uiți de dragostea de după ele e total nepotrivit.

Fiecare dezamăgire îți deschide și mai mult ochii, dar închide calea spre inima ta. – citat cu autor anonim

Foto: favim.com