Fetele de 13 ani spun despre așa zisele relații pe care le au: “la noi totul e serios” şi asta e cea mai mare greşeală a lor. Dar nu e dragoste atunci, nu e dragoste

E aiurea să crezi în dragoste și asta să nu fie dragoste. Să se găsească cineva care să-ți sucească mințile și apoi să gândești că el e Dumnezeul pe pământ. Ba nu e! Și tu nu trăiești dragostea adevărată. Dar tu ești disperată după el, îl vrei înapoi, îi vrei lumea și dorințele. Tu ai face totul pentru el. Tu ești sclava lui și partea cea mai proastă e că tu crezi că așa e firesc într-o relație. Ah nu, partea cea mai proastă e că tu ai vreo 13 ani abia împliniți și deja crezi că viața ta nu are sens. O prostie și îți voi explica de ce.

Mi-au scris puștoaice care nu-și vedeau rostul, după ce el a plecat. Mi-au scris fete care se învinovățeau că el reproșează. Mi-au scris tinere care erau gata să uite de ele și să dea de el. Le-am spus la toate că viața începe din momentul în care încetezi să crezi că trăiești pentru cineva și dragostea începe din momentul în care nu o mai trăiești infantil. O fi de vină copilăria și condițiile de atunci, o fi de vină părinții că nu au oferit o educație corectă, o fi de vină lumea asta și cu tot ce oferă ea în secolul XXI. Da, la fiecare caz sunt diferite motive și diferite consecințe. Dar dincolo de asta, ce motiv serios poți să ai ca să îți pierzi cheful să mai trăiești abia când începi să trăiești? Răspuns: nici unul. Și asta și e problema: tinerele își fac imaginar o lume a lor, o lume în care el e singurul refugiu, o cale de acces spre lumea mai matură, el e bărbatul serios cu experiență și cu sfaturi. Pe naiba experiență. El o va distruge emoțional și-i va întoarce lumea peste cap, o lume care încă se ține pe telenovele și păpuși ținute undeva în dormitor.

Nu e dragoste la 13 ani. Ea vine după ce un om se maturizează, fie el fată sau băiat. Ea vine după ce înțelegi valoarea unui sentiment. Îmi va spune cineva “tu nu știi cum e să simți că iubești”. Anume că cea care-mi va spune, puștoaică încă, percepe greșit dragostea și asta poate fi cea mai mare greșeală. Viața are etapele ei și e inutil săsari peste. E inutil să crezi că poți să construiești o relație atunci când trebuie să te construiești ca personalitate. E inutil să plângi atunci când trebuie să te bucuri de viață. El nu va conta. El nu trebuie să conteze la vârsta ta. Sufletul tău contează mai mult. Citește o carte. Fă-ți prietene de-o viață. Ieși la o plimbare. Iubește-ță părinții. Dar nu iubi. Pentru că la 13 ani nu e dragoste, nu!

Fetele de 13 ani spun despre așa zisele relații pe care le au: “la noi totul e serios” şi asta e cea mai mare greşeală a lor. Dar nu e dragoste atunci, nu e dragoste.