Fericită ești nu atunci când ai tot ceea ce vrei. Fericită ești când iubești tot ceea ce ai

Dragostea nu se numără pe degete. Nici pe momente de fericire. Nici pe dorințe împlinite într-un minut. Dragostea are mult mai multe de spus și de simțit și niciodată nu va rămâne la nivelul unor emoții de ocazie. Nu va căuta motive, argumente, dovezi. Ele vor veni ca parte a unui tot întreg. Se vor mula perfect pe încrederea a doi oameni, pe înțelegerea lor de a ceda pentru a obține mult mai mult. Asta și vor numi într-un final potrivire de caractere, de visuri, de așteptări. Asta și vor numi fericire.

Când o femeie este fericită aceasta se simte oricând și oricum. Se vede pe fața ei, pe emoția cuvintelor spuse, pe gesturi și pe felul de a se îmbrăca. Pe setea ei nebună de viață alături de omul drag. Pe planurile frumoase avute în doi și realizate pas cu pas. Și nicidecum pe pofte. Poftele și împlinirea lor sunt un moment trecător în dragoste. Înțelegi asta când îmbrățișarea lui e cel mai cald motiv într-o zi de iarnă. Când o cină în doi acasă bate orice masă în cel mai luxos restaurant. Când nebuniile făcute împreună îți provoacă o stare de bine mai mare decât toate fanteziile din lume. Când ești împlinită știind că în orice moment el te poate susține, că e lângă tine, că aveți încă atâtea de făcut împreună. Când iubești ceea ce ai, dar nu ceea ce vrei. Când iubești omul de alături și nu un vis neîmplinit.

Atunci vei fi cu adevărat fericită. Vei construi fericirea, dar nu o vei căuta. Ea va fi mereu alături, într-o îmbrățișare, un sărut, un gând bun sau în siguranța omului de lângă. Vei găsi fericirea la orice pas, în orice moment de încredere și de recunoaștere. Vei trăi în prezent, alături de omul pe care îl iubești, iar asta e cel mai bun motiv pentru a fi fericită. Vei trăi o lume reală, cu bune și cu rele, cu zile mai frumoase sau puțin mai triste, cu bucurii și supărări, dar în tine mereu va fi acea stare de fericire, când nu mai trebuie să cauți, să te întrebi de ce, cum, de unde. Deja vei fi găsit demult liniștea în brațele lui. Deja vei fi fericită. Pentru că vei iubi, vei prețui, vei aprecia dragostea lui și gândul că totul, așa cum este acum, merge bine. Nu vei dori mereu să ai mai mult, pentru că vei ști că ceea ce-ți dorești va veni, cu siguranță va venii. Vei iubi ceea ce ai în prezent iar asta va fi cel mai bun argument pentru toate împlinirile.

Fericită ești nu atunci când ai tot ceea ce vrei. Fericită ești când iubești tot ceea ce ai.