Fericirea nu se planifică. Ea vine pe neașteptate

Credeai că poți fi fericit atunci când îți dorești? Credeai că poți decide alături de cine să fii fericit? Așa e cu fericirea de moment. Însă dacă ajungi să monitorizezi stările de bine, te pierzi și nu mai ții cont de cine ești și ce vrei să faci. Practic, te obligi să fii fericit și atunci ajungi foarte repede să trăiești un sentiment opus. Nu, fericirea adevărată nu se planifică.

Nu planifici un sărut sau o îmbrățișare. Nu planifici când să-ți întâlnești sufletul pereche și cât timp să fii alături de el. Nimeni nu știe asta și anume starea de necunoaștere de face să trăiești total un moment. Să guști acel sărut și să răspunzi la acea îmbrățișare. Numai când nu-ți dai seama că urmează un moment fericit, vei putea trăi acel moment la maxim.

Trăiește! Pur și simplu trăiește prezentul și nu vei fi nevoită să-l cauți în trecut, să-l compari, să spui că atunci erai fericită și acum nu. Nu încerca să-ți setezi gradele de fericire, pentru că ele nu există. Nu planifica când să iubești și când să ignori, pentru că nu poți să dictezi inimii stări și emoții. Poți doar să trăiești momentul și să te bucuri de el. Abia atunci vei fi fericită cu adevărat.

Fericirea nu se planifică. Ea vine pe neașteptate.

Foto: take.az