Fericirea iubeşte pe cei ce se iubesc pe sine!

Pentru un om iubirea şi stima de sine sunt la fel de necesare ca sângele pentru inimă.

Autoaprecierea adecvată a unei persoane serveşte drept magnet pentru stima şi atenţia celor din jur. Propria generozitate pentru sine înseamnă generozitate din partea altora. Iubirea de sine duce la iubire din exterior. Aceasta este o regulă care nu poate fi schimbată. Fericirea mereu va fi atrasă de fericire, iar banii de bani.

Atunci când suferi de lipsă de respect pentru tine, la această suferinţă devine receptiv întregul spirit. Viaţa se umple cu răceală şi singurătate, totul devin sumbru şi pasiv.

Cum se răsfrânge lipsa de respect în relaţiile de familie?

Dacă femeia nu se respectă pe sine, în familie nu va mai exista armonie. Asta se întâmplă deoarece se distruge lanţul energiei sentimentale. Iată de ce un om care nu se apreciază îndeajuns este lipsit de dragoste.

În primul rând, el nu e în stare să se iubească pe sine, nu ştie cum se face asta, nu vede pentru ce s-ar putea aprecia.

Persoana care nu are parte de afecţiune pentru sine se poate simţi singură chiar şi în sânul familiei, nu doar la serviciu şi în cercurile de oameni străini. Chiar şi în timpul distracţiei se poate simţi tristă. Să crezi că eşti întotdeauna perceput drept un loc gol – e întradevăr un lucru dureros. Din acest motiv, oamenii mai sensibili încep să sufere din cauza numeroaselor complexe.

Cel mai apăsător complex este cel al propriei neîmpliniri.

Din el creşte nesiguranţa în propriile forţe. Atunci si apare omul ratat, care se simte victima soartei şi îşi răsfrânge furia în mod tiranic asupra celor dragi. O femeie care nu se respectă mereu va deranja calmul familiei, învinuindu-şi soţul că el nu o iubeşte.

La aceste reproşuri agresive, de regulă, vin răspunsuri reci, dezamăgite. Familia se transformă într-un tărâm zilnic de luptă. Desigur că în aşa o situaţie, o femeie suferă enorm. Se pune baza unor relaţii nesănătoase cu partenerul de viaţă şi mai ales cu copiii.

Pentru a evita acest caz neplăcut ar fi bine să rezumăm cele analizate: a te stima şi iubi pe tine este vital pentru cei ce vor să aibă parte de o viaţă colorată. Iubirea de sine este sursa principală pentru energia pozitivă şi manifestările unui trai plăcut.

Dacă nu există stima de sine – nu poate exista dragostea şi bucuria – această sentinţă o pune Universul, fapt demonstrat în nenumărate rânduri.

Sursa :