fb

Femeilor le plac bărbaţii inteligenţi, iar bărbaţilor le plac femeile…

Știinţa a demonstrat că bărbaţii sunt, în majoritatea cazurilor, speriaţi de femeile inteligente. Dar asta nu e totul.

Oamenii de știință au constatat, de asemenea, că atunci când o femeie face ceva mai bine decât un bărbat, sentimentele lui sunt rănite.

Un studiu recent intitulat „Distanţa (psihologică) te face să iubeşti”, condus de Laura E. Park, Ariane F. Young si Paul W. Eastwick, a concluzionat că, deşi barbaţilor le place ideea de a face cunoștință cu o femeie inteligentă, ei îşi pierd interesul imediat după ce simt suprimaţi de intelectul ei.

Astfel, 86% dintre bărbați au spus că ar fi frumos și confortabil pentru ei să întreţină o relaţie cu cineva mai inteligent decât ei. Într-o serie de experimente, cercetătorii au verificat validitatea acestor afirmații.

Cercetătorii au analizat răspunsurile a 150 de studenți de sex masculin care au trecut testul de inteligență. Apoi au fost întrebați dacă sunt interesați să întâlnească o femeie care a obținut cele mai multe puncte pentru același test.

Studiile au arătat că era mult mai interesant ca bărbații să se întâlnească cu femei care au obținut mai puține puncte, decât au făcut-o ei. Aparent, o femeie inteligentă este impresionantă pentru ei în teorie, dar nu în practică.

Ca parte a experimentului, participanții de sex masculin s-au întâlnit cu femei cu inteligență ridicată și fiecare dintre perechi a trecut un test, rezultatele cărora au fost exprimate verbal în ambele cazuri, apoi cuplul s-a despărțit.

Apoi participanții și-au împărtășit impresiile. S-a dovedit că bărbații care se întâlneau cu femei cu inteligență ridicată simțeau o nevoie fizică de a sta departe de parteneră. De asemenea, ei tind să evalueze o astfel de femeie ca fiind mai puțin atractivă. Femeile, dimpotrivă, au fost atrase de bărbați cu IQ-ul ridicat.

Deci, asta ne dovedește că: nouă ne plac bărbaţii inteligenți, iar bărbații preferă femeile mai puţin inteligente.

Source :

liwli