Femeile sunt ca niște mere. Pe cele mai gustoase le găsești în vârful copacului. Mulți bărbați refuză să se urce în copac, de teamă să nu cadă. Așa că aleg dintre merele căzute pe jos. Deși nu sunt atât de bune, ele sunt accesibile. Merele de sus vor crede că ceva nu e în regulă cu ele, pe când trebuie doar să aștepte pe cel care nu se va teme de nimic

Femeile nu întotdeauna știu ce vor, dar întotdeauna știu că vor ceva. Vor dragoste reciprocă, vor un bărbat frumos, puternic, uneori bogat și mereu să le facă să zâmbească. Vor fericire. Multă fericire. Vor călătorii de vis. Vor înghețată. Unele vor o familie cu un soț iubitor și copii frumoși. Unele vor să ajungă cineva. Unele să fie cucerite. Și în tot amalgamul ăsta de dorințe, femeile diferă mult. De asta o femeie nu va fi ca celelalte iar celelalte nu vor dori să fie ca ea. Pentru că fiecare își are farmecul, aprecierea și nenorocul ei. Pentru că între femeie și feminitate este diferență. Pentru că între a fi cu cucerită și a te avea tot este diferență.

Femeile sunt diferite și bărbații deștepți știu asta. Le fac diferite experințele, aspectul fizic (de ce nu), dorințele, parfumul și bărbatul de alături. Ultimul probabil este partea care îți răspunde dacă ești tu femeie împlinită sau nu ești? Ești tu femeie cu atitudine sau nu ești? Ești tu femeie de viitor sau nu ești? De asta vei găsi și fustangii și cuceritori și bărbați familiști. Pentru că totul diferă după ce le e dat să aibă și să experimenteze la rândul lor. Sunt femei care se cred mari dive și de acolo de jos încearcă să se impună. Sunt femei care se cred doamne și își atribuie roluri multe în viață. Sunt femei care nu se cred, ci sunt doamne. Ele în primul rând vor avea alături niște domni.

Totul în lumea dragostei se leagă. Femeile care se respectă nu vor fi niciodată călcate în picioare, dar tot ele nu vor ști cum e să te lași cucerită, pentru că mereu vor crede că ceva nu e în regulă cu ele. Și asta pentru că vor privi la celelalte și vor vedea că bărbații sunt atrași de ele. Bărbații vor fi atrași de femei de rând pentru că le va fi teamă să facă primul pas în fața femeilor care se respectă (deși nu am înțeles niciodată de ce, pentru că de fapt totul e invers), care au o poveste, dar sunt gata să facă una și mai frumoasă. Bărbații se tem de ele pentru că le e teamă să nu fie răniți. Bărbații se vor mulțumi cu cele accesibile, deși “mulțumit” e un cuvânt prea mare pentru genul de relații. Aici cineva se va gândi la altcineva, iar celălalt va fi mereu nemulțumit. În acet timp femeile bune vor fie vor coborâ câteva trepte mai jos și se vor combina cu bărbați mediocri, fie vor aștepta pe cei cărora nu le va fi teamă să -și depășească limitele. Din toate experiențele astea unele femei vor ajunge bune de gura lumii, altele bune de sărutat iar altele bune de măritat. Numai că dragostea răstoarnă totul și apoi le pune la loc cum vrea ea. Uneori greșit, creând relații în care ambii sunt reci toată viața. Uneori atât de perfect, unind două suflete pereche. Și tot timpul oferind femeii șansa să aleagă cine să fie: accesibilă sau unică.

Acum să înțelegi doar mesajul din spatele acestor rânduri. Femeile sunt ca niște mere. Pe cele mai gustoase le găsești în vârful copacului. Mulți bărbați refuză să se urce în copac, de teamă să nu cadă. Așa că aleg dintre merele căzute pe jos. Deși nu sunt atât de bune, ele sunt accesibile. Merele de sus vor crede că ceva nu e în regulă cu ele, dar tot ce au de făcut e să aștepte pe cel care nu se va teme de nimic. – citat cu autor anonim