Femeile puternice nu sunt arogante, ele pur și simplu au standarde înalte

femeie-standard

O femeie nu s-a născut puternică. Exeriențele avute, felul în care a trecut peste greutăți, lecțiile învățate, rănile vindecate, i-au construit caracterul, au motivat-o să se iubească și să se respecte mai mult, să perceapă lucrurile altfel.

A fi o femeie puternică înseamnă să trăiești cu demnitate viața. Să nu-ți fie frică să vorbești deschis despre așteptările și dorințele tale. Să poți îndepărta oameni nepotriviți și povești în care nu te mai regăsești.

Înseamnă să conștientizezi propria valoare. Să nu lași purtată de valuri străini. Să alegi cu înțelepciune drumul pe care mergi. Înseamnă să aduci lumină în sufletul tău, prin oamenii care te înconjoară, prin emoții și experiențe.

Oamenii slabi, neputincioși, cei cărora nu le reușește în viață îți vor spune că nu este corectă această atitudine. Te vor acuza că te-ai îndepărtat de ei. Tu însă ai stabilit limite sănătoase, ai trasat anumite direcții, ai dat de înțeles că nu vei tolera falsitatea.

Nu este vorba despre aroganță, nici despre egoism. Este felul în care poți trăi liniștită în lumea ta, așa imperfectă cum ești, dar însetată de viață, de lucruri noi, de comunicare. Vrei să simți energia acestui Univers.

Ai propria ta părere și nu te lași condusă de opinia maselor. Ai curajul să te oprești, atunci când nu mai vrei să mergi într-o anumită direcție. Nu ești obligată să asculți de nimeni, decât de propria conștiință.

Ce îți spune ea?

Cu siguranță nu îți va spune să uiți de tine, să te pierzi prin povești străine, să cedezi până la ultima picătură. Oamenii profitori au asemenea convingeri, dar nu este despre tine. Nu așa ai fost construită, nu aceasta este misiunea ta pe lume.

Știi când trebuie să renunți și când are rost să lupți. Știi cum arată omul potrivit pentru tine. Știi care sunt calitățile unui prieten adevărat. Iată de ce unora le este greu să facă față lumii tale, ei repede sunt desconspirați.

Unii bărbați slabi îți vor reproșa că nu poți iubi. Tu însă știi adevărul: nu poți iubi pe oricine, la întâmplare, nu poți oferi inima ta primului întâlnit. Atunci nu va fi vorba despre iubire, ci despre sacrificiu și victimizare.

Nu este deloc arogant să ceri respect, să ceri implicare, să insiști pentru anumite valori. Nu este arogant să te iubești cu adevărat, să te consideri o femeie frumoasă, fără a ține cont de părerile celor din jur. Înseamnă că ai evoluat.

Ai ajuns în acel moment al vieții, când liniștea interioară contează mai mult decât orice gălăgie din exterior. Știi că nu ești o femeie perfectă, nici nu îți dorești asta, dar știi și ce meriți. Îți poți asuma decizii și scopuri.

Ai anumite standarde, iar acest lucru îți va aduce împlinire. Va îndepărta oamenii nepotriviți și va apropia oameni la fel de curajoși și demni. Trăiește cu înțelepciune, dincolo de așteptările bolnave ale unora. Trăiește pentru fericire.

© De Vorbă cu Tine