Femeile dacă pleacă, pleacă pentru totdeauna!

E complicat să vezi cine vrea primul să vină într-o relație. Complicat e să știi cum vor merge apoi lucrurile, cine va iubi mai mult, cine va oferi mai mult, unde vor ajunde doi oameni pentru care NOI înseamnă cel puțin la fel de mult ca TU și EU. Bărbații și femeile vor trăi diferit o relație, chiar dacă o vor trăi împreună. Unii vor percepe asta ca un act de-o viață, alții ca o destinație spre fericire.

Cert e că uneori o relație nu ține o viață și nici fericită nu este. Atunci, cum e firesc într-o lume în care lucrurile nu se repară, ci se aruncă, cei doi se despart, pleacă fiecare cu lumea lui și cu o parte din lumea celuilalt. Despărțirea însă e diferită și ea. Bărbații, puși mereu să compare relații, întotdeauna se vor întoarce. Sau vor dori asta. Femeile, gata să plângă și ani după o relație, nu se vor întoarce niciodată.

Bărbații întotdeauna se întorc. Pleacă, petrec sau suferă în tăcere, analizează tot, compară relațiile avute înainte, își amintesc, stau cu poza ei în dormitor, vorbesc cu prietenii ei, merg în călătorie undeva departe, să uite. Apoi se întorc. E peste puterile unui bărbat să rupă din el și să trăiască cu asta toată viața. Să vadă cât este de fericită și că nu e așa lângă el. Să o vadă de mână cu altul. Să știe că nimic nu va mai fi la fel.

Bărbații se întorc pentru că în viață iubesc de prea puține ori. Iar atunci când nu iubesc, nu pot simula, ca femeile. Așa că se întorc la cea pe care au iubit-o cel mai mult. Se întorc la fericirea care au trăit-o alături de ea. La viitorul pe care și l-au imaginat alături de ea. Se întorc și se regăsesc.

Femeile pentru totdeauna pleacă. Suferă, plâng, își aduc aminte, trăiesc momente, păstrează în suflet o bucată din el, dar nu se întorc. Pleacă din viața lui, nu și din sufletul, inima sau amintirile lui. Dar totuși pleacă. Pentru o femeie e prea simplu un iartă-mă și prea complicat o continuare a unei agonii. O femeie nu-și va permite să fie doar un trofeu în patul unui bărbat. Și mai ales să fie alături doar când lui îi este prea greu sau prea bine. Ea va dori să plece cu tot ce a venit. Cu tot ce a investit în această relație.

Femeile pleacă pentru că nu mai pot, pentru că nu mai văd un viitor, pentru că pur și simplu s-au săturat să lupte. Nu se întorc, pentru că înțeleg că totul s-ar repeta cu exactitate. Pentru că vor să fie libere. Să iubească din nou, dar diferit. Pleacă și lasă loc unei viitoare iubiri.