fb

Femeie, tu nu ești proastă!

Nu există femei proaste. O spun cu toată responsabilitatea. Văzut-am un articol postat recent (n-o să dau link) și-am zis că pur și simplu i se cere o replică. Una bună. Pentru că am văzut femei de toate felurile, am văzut femei înjosite și  căzute moral, am văzut femei mult prea îndrăznețe la 16 ani și mult prea naive la 30, am văzut femei mai corecte și mai puțin corecte, dar niciodată nu am văzut ca o femeie să fie proastă. Psihologic, moral, spiritual, ia-o cum vrei ,dar nu sunt. Și ca să dau un răspuns corect și concret, zic: iată de ce.

Femeile care plâng într-un colț de cameră nu sunt proaste. Ele sunt femei cărora nu le-a mers în viață, femei cu un trecut și fără viitor. Femei prinse în capcana unui prezent în care el fie că o are cu ceva, fie ea se lasă capturată de o minciună. Iar asta nu e prostie, e durere. Ea într-o zi își va da seama și va trece peste.

Femeile care iau pumni în gură de la bărbații lor nu sunt proaste. Ele sunt femei care au trecut prin ceea ce nu și-ar dori nimeni. Ele sunt femei care au depășit starea de iubire firească și au devenit dependente, posedate chiar de el. E legat asta de copilăria ei, de foștii din viața ei, de gândurile și greșelile ei, dar în nici un fel de prostia ei. Asta nu e prostie, e disperare. Ea într-o zi va învăța lecția și îl va lăsa.

Femeile care sunt slabe nu sunt proaste. Ele sunt femei plictisite de viață și fără voința de a mai fi zi de zi puternice alături de el. Femei care au cedat într-o zi. Fete încă fără experiență sau femei cu prea multe istorii de viață cu final nefericit. Ele sunt femei care iubesc cu desăvârșire un bărbat. Iar asta nu e prostie, e…dragoste. Ea într-o zi va primi aceeași iubire și va deveni puternică alături de el sau se va dezamăgi și va fi puternică în lumea ei.

Femeile cu sufletul înecat în regrete nu sunt proaste. Ele sunt femei care au sperat mai mult decât altele. Femei care au vrut sau mai vor să scoată din mocirlă o relație în impas. Femei care au luat păcatele lui pe seama lor și care au mers cu povești de viață nefericite în spate. Iar asta nu e prostie, e suferință. Ea într-o zi își va șterge lacrimile și va fi mai puternică ca niciodată.

Femeile care spun DA primului întâlnit sau care aleargă după bărbați nu sunt proaste. Ele sunt femei care nu și-au găsit încă rostul în viață. Femei care odată în trecut s-au dezamăgit prea mult și au suferit din plin. Femei care știu ce vor de la el sau care încă nu știu nimic. Dar asta nu e prostie, e naivitate sau folos. Într-o zi, ea se va arde cât pentru șapte vieți sau dimpotrivă, va rămâne alături de cel mai bun dintre bărbați.

Femeile care acceptă orice compromis nu sunt proaste. Ele sunt femei care mai cred în el, în ei, în viitorul lor comun. Femei care se gândesc că se mai poate, că se mai încearcă după primul eșec. Femei care au puterea să o ia de la capăt. Iar asta nu e prostie, e starea de a fi femeie. Într-o zi și în fiecare din zilele care vor urma ea va trăi asta.

Femeie, tu nu ești proastă. Și nu ai cum să fii, de vreme  ce poți să suferi, să plângi, să ierți, să lași de la tine, să iubești și apoi dacă nu merge nimic să o iei de la început.  Femeie, tu nu ești proastă!