,,Femeia este prima care îți dezvăluie imperfecțiunile tale și prima care le iubește.” O confesiune puternică a unui bărbat, adresată tuturor femeilor care l-au învățat să iubească…

Eckhart Tolle cândva a spus “Relațiile există ca să te facă conștient de tine, ci nu ca să te facă fericit”

Mulți ani mi-am petrecut timpul încercând să descopăr eul meu spiritual. M-am închis în mine și am explorat întreaga mea lume interioară. Am făcut tot ce e nevoie ca să mă conving singur că am atins cea mai înaltă calitate spirituală. Am creat o mască a propriei perfecțiuni.

Relația cu o femeia m-a readus la realitate. Ea a început să scoată la suprafață ceea ce eu atât de insistent am încercat să ascund timp de mulți ani. Dificultățile pe care le-am întâlnit în drum mi-au demonstrat că nu am fost atât de pregătit moral pentru o relație amoroasă cum îmi imaginam.

Mi-am dat seama că sunt imperfect. Că spiritualitatea pe care o evocam era mai mult o tentativă de a disimula ceea ce uram în mine. Doar teoretic știam cum să acționez în lumea reală, în practică eram mai neputincios decât îmi imaginam.

Relația m-a făcut conștient de un adevăr general: “Atâta timp cât trăiești nu există o finalitate, întotdeauna poți să te perfecționezi.“

Această experiență a însemnat pentru mine o adevărată eliberare. Mi-am recunoscut mie însumi că am slăbiciuni și neajunsuri. Apoi am trecut printr-un proces de acceptare a ceea ce sunt cu adevărat.

Nu mai era nevoie să ma prefac că sunt ideal. A fost suficient doar să fiu sincer cu mine ca să scap de ura pe care o simțeam.

Am renunțat la clișee de genul: “Eu nu mai exist, există doar materia spirituală”. Lumea înconjurătoare e ideală, iar ceea ce e rău e doar proiecția gândurilor mele negative. E imposibil să îți mai spui lucrurile astea când femeia iubită stă în fața ta și îți cere o conversație onestă.

Ai fost în stare să te minți pe tine atâția ani, dar ar fi imposibil să o minți și pe ea.

Femeia este prima care îți dezvăluie imperfecțiunile tale și prima care le iubește. În fața ei ești doar un om, un simplu muritor și în același timp poți fi totul. 

Mulțumesc tuturor femeilor din viața mea. Voi m-ați ghidat în această călătorie prin viață.

Sursa :