Femeia care oferă prea mult, întotdeauna va primi prea puțin în schimb

Atunci când o femeie este supărată pe omul ei iubit, ea nu mai poate să-i transmită acele emoții sincere și pline de iubire. Începe să critice, să-i reproșeze diferite lucruri.

Reproșul duce la o transformare comportamentală a femeii. Ea continuă să fie tandră, dar în sufletul ei lucrurile nu stau deloc bine. Începe să compare toate acțiunile ei cu ale partenerului.

Va calcula fiecare gest și fiecare pas greșit. Doar că bărbatul va fi întotdeauna în dezavantajat, întrucât femeia va cfrede că sacrificul e numai de partea ei.

Supărarea în timp devine o amprentă definitivă pe relație. Femeia începe să gândească că a făcut o alegere greșită căsătorindu-se cu el și începe să se gândească la despărțire.

Dar ea nu conștientizează un detaliu important: nici alt partener nu va fi capabil să-i ofere ceea ce ea își dorește, dacă nu va schimba ceva în comportamentul ei.

Marea nemulțumire a unei femei implicate într-o relație e că oferă prea mult și nu primește nimic în schimb. Dar problema are o soluție. Pentru început, femeia trebuie să înțeleagă că este greșit modul în care ea tratează o relație.

Trebuie să se învețe să ofere altfel. Nu trebuie să facă un serviciu partenerului cu scopul de a fi răsplătită, ci să se ocupe în primul rând de propriile necesități.

Când sentimentul nemulțumirii devine copleșitor, atunci e timpul să începi să ai grijă de propria persoană. 

Nu mai aștepta până partenerul te va face fericită, începe să acționezi independent în acest sens. Este o tendință nesănătoasă să aștepți mereu ca alții să te facă o persoană împlinită spiritual.

Dacă vei învăța să te iubești și să te apreciezi cu adevărat, vei fi capabilă să oferi emoții pozitive și atenție persoanelor dragi fără a cere ceva în schimb.

Din cartea: „Marte și Venus se împacă” de John Gray

Source :