Femeia, care nu se iubește pe sine

Cum să înveţi să te iubeşti? Crezi că este o întrebare foarte dificilă, că ai nevoie de trucuri psihologice magice care să te înveţe să te iubeşti. De fapt, totul este foarte simplu. Iubirea este o acţiune responsabilă și conștientă, astfel încât viaţa să devină mai bună. Iar neiubirea de sine duce la degradare. 

Iată câteva lucruri simple, care demonstrează că nu te iubeşti pe sine:

1. Comunici cu vechi prieteni toxici, căci este păcat să îi pierzi. Există persoane în mediul tău, cu care, după ce ai comunicat, te simţi rău din diverse motive, însă continui să comunici doar ca să fii bună. 

2. Crezi că e ceva în neregulă cu tine şi suferi. Nu eşti mulţumită de tine, crezi că ai prea multe neajunsuri. Suferi că ceilalţi nu te înţeleg.

3. Trăieşti într-o relaţie toxică, lucrezi la un post de muncă care nu îţi place.

4. Priveşti televizorul până târziu în noapte sau stai pe reţelele de socializare, în loc să dormi. Îţi distrugi încet – încet organismul, ceea ce duce la o îmbătrânire prematură şi la producerea insuficientă de serotonină, care este o cale directă câtre o dispoziţie proastă. 

5. Mănânci rar şi te alimentezi foarte rău. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că mâncarea fast-food afectează direct creierul şi emoţiile.

6. Permiţi părinţilor să îţi pună limite, deşi eşti o femeie în toată firea.

Te bazezi doar pe deciziile pe care le iau părinţii tăi în viaţa ta. 

7. Visezi să faci multe lucruri, dar, într-un final, nu faci nimic. Crezi în soartă şi aştepţi un cadou de la ea.

8. Stai toată ziua, fără să faci nimic. Lipsa de mişcare duce la stagnarea tuturor sistemelor şi organelor şi, ulterior, la depresie. 

9. Plângi și te plângi de toate. Îţi pare acest lucru ceva firesc.

10. Nu observi lumea din jur. Nu vezi natura din jurul tău, oamenii care te înconjoară, şi crezi că totul este gri şi plictisitor.

Dacă vei începe să îţi schimbi priorităţile, să îţi pui scopuri în viaţă, să faci mişcare, să te alimentezi corect şi sănătos, să citeşti cărţi bune, să asculţi muzica care să te facă să zâmbeşti, viaţa ta va căpăta culoare şi vei începe să te iubeşti. Pentru că meriţi!

Sursa :