Femeia care duce tot pe umerii săi, dar atât de mult visează să se piardă în brațele cuiva

Trăiește undeva o femeie, posibil, foarte frumoasă, interesantă şi de succes. Dar ea are privirea tristă. Pur șisimplu a obosit să ducă pe umerii săi totul, deși continuă să facă asta zi de zi. Nu are un om de încredere şi viaţa îi confirmă acest lucru de fiecare dată.

De unde a început totul?

E dificil de spus. Poate de la bunica, care după război şi-a crescut singură copiii. Sau poate că de la cealaltă bunică, care îşi suporta soţul indiferent. Poate de la mama sa, care a suportat o viaţă soțul alcoolic. Atunci această femeie și-a făcut o concluzie importantă: trebuie să se bazeze doar pe sine, să fie puternică, să poată totul.

Femeia a crescut cu senzația că nimeni în această viaţă nu va face nimic pentru ea, doar aşa e mai sigur. În plus, nu se va înjosi niciodată și nu se va dezamăgi.

S-a căsătorit cu un bărbat care încă nu-și găsise rostul în viață. A plecat de la o Universitate, de la două, de la trei. Ea lucra și pentru el, doar acesta nu avea timp pentru asta.

Ea nu cerea nimic, nu voia nimic de la el. A terminat Universitatea, a avansat în carieră, și-a luat apartament în credit şi culmea, creditul era achitat tot de ea. A rămas însărcinată și, speriată de ceea ce o așteaptă, a născut.

Nimeni nu o ajuta cu copilul. Soţul privea televizorul şi consuma alcool. Nu ştia să facă mâncare, nu-și spăla hainele, nu stătea cu copilul. Nici romantic nu mai era.

A urmat divorțul, după aproape 10 ani. Culmea, decizia a luat-o tot el, cerând și jumătate de apartament, pentru care ea încă achita creditul. I-a dat totul, a luat copilul şi a plecat. Încă simțea în gât gustul trădării.

Cel mai mult îşi dorea să pună capul pe umărul cuiva şi să audă: “Stai fără grijă, voi face eu totul”. A obosit de tot: de responsabilitate, de greutăți, de griji.

Dar ea este puternică, independentă dar nefericită. Ar vrea să fie cu cineva, dar întâlnește doar profitori.

Alături crește fiica care-și vede mama atât de singură. Vede că trebuie să obțină totul de una singură. În acest moment ea își face concluzii, nu neapărat corecte.

Acest fir va continua, până când nu se va găsi femeia care va refuza să ducă pe umerii săi responsabilitatea, care va spune un NU hotărât unui bărbat indiferent. Care-și va permite să ceară, să fie slabă. Care-şi va alege drumul de una singură, dar care, într-o zi fericită, se va cuibări la pieptul unui bărbat și va uita de toate.

Sursa :