Femeia care crede că se descurcă fără un bărbat, greșește mult. Dar bărbatul care crede că femeie nu se poate descurca fără el greșește dublu

Femeile întotdeauna au știu să fie independente și de fiecare dată s-au lăsat cucerite de un bărbat. De omul lor. De atunci au început să-și trăiască libertatea în doi și nu au regretat nici pe o clipă gestul. Dar sunt femei care își aleg un bărbat doar pentru a se folosi de el și sunt bărbați care cuceresc femei doar pentru scopuri de-o noapte. Ei sunt eliminați din start din teoria asta a reciprocității, pentru că nu poți să vrei pe cineva alături și să zici că e pentru interes sau plăcere. Sau, și mai crud, pentru un moft. Dincolo de emoții trăite pe minut, femeile au nevoie de bărbați. Mai corect, de unul singur. Unul care să le ofere ceea ce nu pot avea singure și cu care să împartă ceea ce nu vor să aibă singure.

În dragoste, femeile nu se descurcă fără un bărbat. Altfel nu e dragoste. Și dacă relația merge bine și ambii sunt corecți, dragostea trece în fericire și fericirea e cea care determină dacă ai o viață bună sau nu. Femeile vor un bărbat de încredere, unul care să le convingă că fără el lumea ar fi mai lipsită de lumină. Femeile au nevoie de echilibru. De aici pornește ideea de familii fericite, de relații sănătoase și suflete pereche. Cât nu ar replica femeile, ele nu ar reuși atât de multe cum ar reuși cu un bărbat bun. Doar să consturiești în doi e atât de frumos. Să împarți totul la doi e la fel.

Bărbații însă uneori profită de devotamentul unei femei și o fac să fie dependentă în totalitate de ei. O fac să creadă că ceva nu e bine dacă ea încearcă să miște lucrurile de una singură. Uneori însă nu prea ai cu cine să miști, chiar dacă ai un iubit. El mai mult e pentru imagine, decât pentru fapte concrete. El mai mult acuză, decât să rezolve. Bărbatul care crede că o femeie nu s-ar descurcă fără el, greșește. Orice femeie ar face față vieții, lumii și încercărilor. Doar că de asta e el alături. Să încerce să schimbe lucrurile împreună. Să simți delectarea de la prezența celuilalt și încrederea că deja ai pe cine te baza. De asta sunt bărbații: să iubească și să susțină. De asta sunt femeile: să iubească și să alinte. Vine o zi în care, indiferent de cât de independentă și descurcăreață nu ești, vrei pe cineva care să-ți spună simplu: “nu te teme, sunt alături”. Și vine o zi în care, indiferent de cine și ce poate, el îi va răspunde cu drag: “eu știu că te-ai descurca singură, dar hai de astăzi să ne descurcăm împreună”.

Femeia care crede că se descurcă fără un bărbat, greșește mult. Dar bărbatul care crede că femeie nu se poate descurca fără el greșește dublu.