fb

Femeia adevărată nu aleargă după fericire. Ea în genere nu aleargă după nimic. 8 trăsături ale femeii adevărate, spuse de un psiholog

În lumea contemporană, asemenea stereotipuri ca ”business lady”, ”femeia vampir”, ”scorpia” și ”blonda” au devenit foarte populare. Dar, de fapt, fiecare femeie e unică. Anume asta definește o femeie adevărată. Ea nu încearcă să fie ca cineva. Încearcă să fie ea însăși. Iată câteva trăsături care o definesc:

1. Ea nu aleargă după fericire

Ea în genere nu aleargă după nimic. Goana după fericire e cel mai popular și cel mai tâmpit sport. Toți fugim după ceva. După un viitor strălucitor care va veni mâine sau anul următor. O femeie adevărată nu practică acest sport. Ea plutește prin viață și se află mereu în prezent.

2. Prezentul este cel mai import lucru care îi ocupă mintea

Desigur, are planuri pentru viitor și nu amână tot pentru mâine. Nu așteaptă ca viața bună să înceapă când ea va slăbi, când va veni un prinț să o cucerească sau când împrejurările vor fi favorabile. Ea trăiește acum.

3. Să fii o femeie adevărată e un privelegiu mare și ea înțelege acest fapt

E mândră de faptul că e femeie și acordă acestui fapt o valoare mare. Ea știe că e femeie și se simte a fi una. Pentru ea, a fi o femeie adevărată nu e doar o încercare, dar și un efort. E un dar și o binecuvântare. Ea cultivează feminitatea din sine la diferite nivele: interior (senzații, emoții, gânduri) și exterior (corp, îmbrăcăminte, comportament).

4. Trăiește în ritmul său

Când trăiești prea încet, nu ai senzația că e viață. Când trăiești prea rapid, nu reușești să simți viața. Fiecare dintre noi are un ritm propriu. O femeie adevărată îl știe și-l simte și trăiește în concordanță cu el.

Ea trăiește în așa mod, încât poate să facă ceea ce vrea, fără să piardă gustul pentru viață. În acțiunile ei, cel mai important element nu e numărul de mișcări pe care le face într-un anumit timp, ci înțelegerea acțiunilor și motivelor sale.

5. Ea se află pe primul loc pentru sine

Asta nu înseamnă că e egoistă, indiferentă sau cinică. Ea pur și simplu știe că în spatele intenției de a trăi viața altor oameni se ascunde frica de a-ți trăi propria viață. O femeie adevărată e interesată de viața sa. Ea niciodată nu uită cât de valoros e spațiul ei intim. Dar, cu toate acestea, e capabilă să susțină, să ajute și să participe în viețile altor oameni.

Ea nu zice da, dacă inima ei spune ”nu”. Și mereu își ascultă și are încredere în inima ei.

6. Ea nu are nevoie de acordul oamenilor din jur

Această cărțulie – pentru părinți, profesori, vecini, rude, prieteni sau colegi – e oferită fiecărei fetițe încă din copilărie. Iar aceste fetițe apoi dau ”examenul” toată viața lor. O femeie adevărată scapă de ea foarte rapid. Lasă alții să pună bife: căsătorită – necăsătorită, normal – anormal, singură – în relație, ca la toți – nu ca la toți…

Ea trăiește după standardele sale, le alcătuiește și le distruge de una singură. Iar dacă aceste standarde seamănă cu ale altcuiva, asta nu o deranjează. Ea permite altor oameni să o aprecieze așa cum ea este. Ea știe că misiunea ”să le plac tuturor” e imposibilă.

7. Nu face drame de genul ”cât de grea e viața mea!”

Uitându-te la ea, poți zice că supraviețuiește: lucrează mereu, are grijă de soț și copii. Niciodată nu ai crede că e sleită de puteri. Chiar și atunci când are foarte multe pe cap, ea găsește timp să-și revină și să arate bine. Nu o va face niciodată pe victima.

8. Își iubește vârsta. Mereu!

O femeie adevărată trăiește în prezent, cu vârsta ei actuală și se folosește de toate avantajele ei. Ea nu-și povestește istorioare despre cum ”e prea târziu” sau ”e prea devreme”. Această filosofie e o scuză pentru cei care folosesc vârsta pentru a-și ascunde frica și lipsa inițiativei.

Ea poate să facă orice indiferent de vârstă. Iar din acest motiv, ea nu va regreta că nu a reușit să facă ceva. Asta nu înseamnă că ea nu are grijă de sine și nu vrea să arate bine. Ea pur și simplu nu încearcă să pară a fi cea care era 20 de ani în urmă.

O femeie adevărată știe că fiecare vârstă își are frumusețea și farmecul potrivit. 

Psiholog Iulia Sviash

Source :