fb

Despre femeile care riscă cel mai mult să se implice într-o relație nefericită

Există o categorie de femei cărora le este frică să-și trăiască propria viață. Toate gândurile și toată atenția este concentrată asupra bărbatului iubit – dacă se simte bine, dacă e sătul, dacă e împlinit. Ele își înconjoară iubitul cu o grijă exagerată. Dacă de la început majoritatea bărbaților o acceptă, cu trecerea timpului această grijă obsesivă îi irită.

Astfel de femei au tendința de a controla permanent omul iubit – unde este, cu cine, cu ce este ocupat. Propria viață este sumbră și neinteresantă. Dar în loc să primească recunoștință, se aleg cu indiferență și agresiune.

O relație poate fi armonioasă când ambii partenerii sunt independenți din punct de vedere psihologic, dar cu toate astea vor să fie împreună. Bărbatul încetează să respecte femeia care nu are propria sa viață.

Andreea este mândră de faptul că oferă curaj și încredere soțului său, care în ultimii ani are succes. A renunțat la locul de muncă pentru a-i găti, pentru a-l întâlni de la serviciu. Cu toatea acestea, în ultimul timp acesta apare acasă tot mai târziu. Și judecând după privirea îndurerată a Andreei, relația lor se destramă. „Mi-am dedicat toată viața lui, iar el este indiferent” – se plânge disperată femeia.

Niciun sentiment sau emoție, pe care le simți pentru cineva nu-ți poate interzice să fii fericită. Bărbații normali de obicei încearcă să îndepărteze femeia care și-a asumat totul. Luând orice responsabilitate asupra ta îl faci pe bărbat slab, incapabil să poarte responsabilități și să ia decizii.

Femeile care sunt predespuse sprea auto-negare – nu au primit iubire și atenție și încearcă să dobândească iubirea. De obicei fetele care au avut tați alcoolici au mai multă nevoie de încredere și iubire. Altfel încearcă să se sacrifice crezând că doar astfel vor primi atenție. Sunt gata să ofere totul, fără să ceară ceva în schimb.

Obișnuința de a aștepta se transmite și în maturitate. Astfel de femei de mici sunt obișnuite cu stresul provocat de un bărbat. Indiferența unui bărbat o iau drept vină ce sunt convinse că o poartă. Aceste femei care de mici copile nu au avut atenție nu sunt pregătite să aibă grijă de ele, să se respecte, să plece la cumpărături sau să iasă la o simplă cafea. Le este mai ușor să citească o carte, fiindcă gândurile sunt ocupate cu omul iubit: să-l apeleze sau nu, se vor întâlni sau o va minți din nou, va veni beat sau nu.

Alte lucruri nu le interesează. Din copilărie au învățat că a-ți oferi timp ție însăți este inacceptabil. De aceea își caută bărbați care să le sufoce, să le provoace disconfort, să reproducă acea atmosferă pe care au trăit-o în copilărie.

Dacă în familie nu a dominat armonia, cum ar putea un copil să o reproducă în viitor? Este clar faptul că va face ceea ce a văzut în familie când era copil. De exemplu: dacă tata nu a fost politicos cu mama puțin probabil ca băiatul să crească un bărbat galant și un soț atent. Sau dacă părinții unei fetițe se înjurau, se jigneau, cel mai probabil că și ea va adopta acest stil de viață.

Fetele repetă același model de viață pe care l-au văzut la mamele lor și pe care îl criticau atunci când erau micuțe. Poate soțul va fi un bărbat muncitor, dar fustangiu. Oricum, ea va face tot posibilul să creeze acea atmosferă de disconfort pe care a trăit-o în copilărie.

Advertisement

Să-ți construiești o familie fără să iei exemplu de la părinți e foarte greu. Pentru că un om care a trăit într-o familie cu probleme e greu să-și imagineze ce fel de familie vrea el. Din această cauză copiilor cărora nu le-a plăcut atitudinea părinților nu-și pot găsi omul potrivit, fiindcă nu știu cum ar trebui să fie.

Indiferent de familiile în care ați crescut este util să-ți formezi propriul destin. Trebuie să conștientitezi faptul că tu ești cel mai important om din viața ta și meriți să fii fericită.

Source :

mirtesen