Felul în care privim relațiile spune multe despre felul în care ne privim pe noi

Dacă simți că ești o persoană mai timidă și te confrunți cu dificultatea de a intra în relație cu alți oameni, ar trebui să cunoști lucrurile care te stopează. Să adopți noi convingeri asupra relațiilor, să îți înfrunți convingerile actuale. Poți trece peste acestea, dar numai când vei scăpa de gândurile că nu poți avea încredere în oameni, că ei doar te rănesc, conspiră împotriva ta și multe alte lucruri axate pe propriul ego. Când vei simți că cineva profită de tine sau te vorbește pe la spate, vei schimba acest lucru arătându-i acelei persoane dragoste și bunătate. Astfel vei atinge două scopuri. Cel mai important e că te va ajuta să îți întărești noile convingeri că oamenii iubesc, iar schimbarea  care se va produce în relațiile tale va fi majoră.

Când iubești pe cineva, te iubești pe tine. Această abordare te va ajuta să progresezi în ceea ce privește relațiile. Când te uiți la o altă persoană, imaginea pe care o vezi este de fapt imaginea propriei tale persoane, care a apărut în subconștientul tău. Numai acest lucru te poate ajuta să realizezi că ideile tale îți ruinau legătura cu alți oameni.

Ce înseamnă toate astea? Punctul tău de vedere asupra lumii și a oamenilor este reprezentarea gândurilor tale, în special despre tine. Este un paradox psihologic extrem de dificil de înțeles, pentru că fiecare dintre noi se plânge pe oamenii care sunt supărăcioși, egoiști, răi, dar provocarea pentru tine este de a vedea pe care dintre aceste adjective ai putea să le folosești pentru a te descrie pe tine. Ideea este că în comportamentul tău față de alte persoane, îți indici nivelul de iubire pe care-l ai față de tine. Când ești plin de iubire, îi poți privi pe ceilalți doar cu dragoste. Când convingerile care produc teama nu se poziționează pe primele locuri în mintea ta, începi să îi vezi pe ceilalți într-o manieră diferită. Relația  cu ceilalți începe de la relația ta cu tine!

Foto: pixgood.com

A apărut în original pe: relationshipprepair.net