Femeia care te iubește nu te schimbă. Te completează

Am cunoscut bărbați puternici dar slabi de inimă. Și slabi dar cu minte puternică. Am cunoscut bărbați care și-au vândut sufletul pentru o femeie. Și bărbați care au vândut femei. Am cunoscut bărbați care au iubit fără limite. Și cei care au pus preț dragostei.

Bărbați care au adus lumină în viața unei femei. Și bărbați care s-au schimbat de la un moft al ei. Am cunoscut femei care au iubit suficient de mult cât să facă fericit un bărbat. Și femei care au schimbat omul lor doar ca să-și pună un plus la fericire.

O femeie care iubește va căuta să vadă la bărbatul ei un tot întreg și nu doar bucăți frumoase. Îl va iubi cu bune și cu rele, cu grija și capriciile sale, cu siguranța și principiile de viață. Îi va iubi hotărârea și neândemânarea. Când e vesel și morocănos deopotrivă. Va iubi că știe să taie lemne sau când nu-i prea iese cu gătitul.

Pentru că va ști că a încercat. Îl va iubi ca amant și ca prieten. Pe omul cu cămașă, în maiou sau gol alături de ea. Omul în ciorapi și cel care stă 2 ore în baie. Căruia îi vine să meargă după țigări la 1 noaptea și revine cu un kilogram de căpșuni. Îl va iubi când e supărat și când o sărută pe frunte. Când are momentele lui de izolare și când o vrea aproape. Va iubi omul ei și atât.

Femeia care te iubește nu te va schimba. Ea te va completa. Da, îți va aduce aminte în fiecare dimineață să te îmbraci bine, să nu uiți să iei pâine când te întorci acasă sau să mai lași din privitul fotbalului, dar tot spre binele tău și al vostru. În rest, ea îți va fi alături, ca prietenă și iubită. Va pune întrebări când te va vedea îngândurat, te va susține când vei lua decizii și se va bucura alături de tine când vei reuși.

Dar nu te va schimba. Nu îți va schimba caracterul, personalitatea, trăsăturile și gândurile. Pentru că de omul din tine s-a îndrăgostit și de felul tău de a fi. Te va completa în schimb cu firea ei mai frumoasă, mai caldă, mai sensibilă. Îți va opri sufletul rebel cu două săruturi date dimineața. Îți va cunoaște neajunsurile și le va completa cum poate mai bine.  Nu va trăi dragostea ca un moft, găsind potrivit să îți ceară prea mult, să îți reproșeze și într-un final să te transforme.

Îi va fi plăcut să te știe puternic, hotărât, al ei, dar nu schimbat dintr-un capriciu. Pentru că te va respecta. Pentru că va avea încredere în tine. Pentru că te va iubi. Iar tu dacă o iubești vei fi cel mai bun.

Femeia care te iubește nu te schimbă. Te completează.