Farmecul oamenilor sensibili. Cum să trăieşti şi să te dezvolţi dacă eşti o astfel de persoană

Atunci când vezi oameni de succes, te gândeşti care sunt calităţile care îi ajută să reuşească. Vei fi copleşit de inteligenţa
lor emoţională şi de capacitatea lor de a comunica cu alţi oameni. Vei fi uimit de creativitatea şi ingeniozitatea lor de a rezolva probleme. În lume sunt cam 20% de astfel de persoane. În ciuda tuturor, persoanele extrem de sensibile devin oameni de o importanţă majoră. Devin lideri.

Ei mereu tind să aibă succes. Sunt invidiați de cei din jur, dar totodată sunt şi foarte apreciaţi pentru insistenţa lor. Sensibilitatea este o trăsătură pe care nu toţi o pot înţelege. În societate, se schimbă atitudinea faţă de sensibilitate. A fi o persoană sensibilă este, de fapt, o putere. Dar numai dacă este folosită corect. În caz contrar, dimpotrivă, îţi poate complica viaţa. Pentru a trăi în lumea noastră, oamenii extrem de sensibili au nevoie să fie ghidaţi de anumite principii,care se referă la orice: gândire, muncă, dragoste. Persoanele extrem de sensibile devin buni antreprenori, întrucât pot asculta oamenii, pot empatiza cu ei, pot lega relaţii. Detaliile, structura, organizarea sunt punctele lor forte.

Pot dezvolta planuri pe termen lung şi pot găsi soluţii pentru rezolvarea oricăror probleme. Aceste lucruri sunt foarte valoroase. Persoanele sensibile se pot concentra pe o idee şi îşi dau toată silinţa să o ducă până la capăt. Ele sunt anume acele persoane create pentru succes, datorită creativităţii, ingeniozităţii şi o lume interioară bogată. De regulă, aceste persoane se interesează de foarte multe lucruri şi pot face multe. Se dedică în totalitate relaţiilor, muncii.

Sunt persoane nu doar sensibile, dar şi mândre şi nu acceptă să facă greşeli. Majoritatea persoanelor extrem de sensibile, chiar dacă comunică bine cu cei din jur, se simt foarte incomod la o întâlnire sau atunci când trebuie să vorbească în public. Pentru ca ei să facă acest pas şi să continue să comunice şi mai departe, le este suficient o critică.

Dacă simţi că eşti o astfel de persoană, foloseşte-ţi curiozitatea dată de natură, pune întrebări. Fii întotdeauna pregătit să joci cu mize mari, fii pregătit pentru orice întrebare, să te afli mereu cu un pas înaintea celorlalţi. Pregăteşte din timp câteva idei despre cum vei răspunde dacă ceva nu va merge bine sau aşa cum te aşteptai. Viaţa nu întotdeauna merge aşa cum îţi doreşti, de aceea trebuie să fii pregătit să răspunzi corect provocărilor sale.

Ca să nu intri în panică şi să cedezi în faţa emoţiilor, pune o barieră între ceea ce se întâmplă şi reacţia ta la subiectul respectiv. Tăcerea, sau dimpotrivă, explozia sentimentelor, nu sunt reacţii constructive. Respiră adânc. Numără în gând până la 5 sau 10. Aceste lucruri te vor ajuta să reduci din emoţii.

De ce oare eşti nemulţumit? Ce anume te-a făcut să te emoţionezi? Ia o pauză şi pune-ţi gândurile în ordine. Nu este nimic ruşinos în a face această pauză. Asta înseamnă că te maturizezi, că ai un autocontrol sănătos. Este foarte important să îţi păstrezi energia, dar să nu o iroseşti pe fleacuri. Fiind o persoană sensibilă, chiar şi unele zgomote banale ar putea să te afecteze. Gestionarea eficientă a energiei tale te va ajuta să fii atent ce laşi în urma ta. Nu lăsa în viaţa ta persoanele toxice. Relaxează-te şi odihneşte-te. Astfel vei deveni un bun partener de viaţă şi un lider excelent.

Trebuie să ne sigurăm că persoana sensibilă are şi puţin timp liber, se odihneşte suficient. Cu ea trebuie să ai răbdare. Oricine ar fi persoana sensibilă pentru noi, să ţinem minte ce trăsături are şi să le folosim în avatanjul nostru. Nu va fi uşor, dar oamenii sensibili schimbă lumea în bine.

Sursa :