Faptele mereu demonstrează de ce vorbele nu înseamnă nimic

Nu cred că nu ți s-au făcut promisiuni sau nu ți s-au spus fraze de genul „ Te voi face fericit/ă” , „Voi fi lângă tine mereu” , „Te voi ține de mână orice s-ar întâmpla” , „Te iubesc, niciodată nu te voi părăsi”.

Toate aceste cuvinte ți-au dat speranța că vei  fi un om fercicit, că ai găsit sufletul pereche cu care să-ți împarți bucuriile și tristețele. Ai avut încredere în cel de alături, iar fiecare cuvânt spus îl credeai. Dar ore tot ce ți s-a spus a fost sincer?

Cuvintele nu au importanță atunci când sunt mincinoase și spuse pentru a atinge scopuri. A spune un lucru și a face altceva demonstrează că faci parte din categoria oamenilor profitori sau aventurieri.

Spui că iubești, dar minți și trădezi. Spui că îl vei face fericit pe omul din dreapta ta, dar îi provoci suferință, insulți și lovești. Spune-mi, în acest caz cuvintele mai au un rol atât de important?

A vorbi și a acționa sunt două lucruri diferite, iar asta ne demonstrează faptele. De aceea mulți oameni care spuneau că se iubesc se despart, aleg căi diferite.

Au vorbit mult, și-au promis multe, dar nu au demonstrat prin fapte că sunt adevărate acele sentimente. Nu poți spune că vrei un om fericit, apoi să-i provoci durere.

Nu poți spune că iubești pe cineva, apoi să-l înșeli și să-l minți. Nu poți spune cuiva că vei fi mereu lângă el, iar atunci când e într-o stare gravă să te retragi din relație.

Cuvinte au valoare doar atunci când sunt susținute de fapte. Nu trebuie să crezi pe oricine care îți promite luna de pe cer. Crede-l pe cel care nu ți-a promis nimic, dar te face să te simți un om important și iubit.

Prețuiește femeia care e lângă tine atunci când ești bolnav și singur. Ai grijă de bărbatul care îți spune te iubesc dărundu-ți flori, apelându-te să te întrebe dacă ești bine, care te ține de mână chiar și atunci când ești bolnavă și cu câteva kilograme în plus.

Apreciază faptele, nu cuvintele. Și iubește sincer!