„Făcând un bine, nu aștepta binele!” 8 reguli esențiale pentru a fundamenta o relație armonioasă cu propriul suflet și cu ceilalți

Întreaga noastră viață constă din socializare și relaționare cu alte peroane, de aceea este foarte important ca principiile după care ne ghidăm în aceste acțiuni să fie corecte. Învață cum să îți îmbunătățești maniera de a interacționa cu oamenii, ca să ai parte de iubire, susținere, succes și fericire.

1. Uită de supărări

Este foarte important să înveți să ierți. Acest fapt îți va aduce pace interioară. Cu toate acestea nu este necesar să comunici în continuare cu persoana care cândva te-a rănit.

2. Nu ține ură pe copii

Atitudinea față de un copil care ți-a provocat suferință trebue să fie diferită față de o peroană adultă vinovată de același lucru. Mai ales între copii și părinți este o diferență prea mare de experiență, ca primii să fi fost pe deplin conștienți de intențiile lor rele.

3. Fă bine fără a aștepta nimic în schimb

Nu reclama altora îndatorirea de a te iubi. Încearcă să te simți satisfăcut din faptul că oferi dragoste și să percepi asta ca o tendință firească. Dacă ești mânat doar de dorința de a da ceva fără a aștepta recompensă, nu vei fi niciodată dezamăgit.

4. Nu te mai critica

Critica este inutilă. Ea de multe ori te va face să te simți vulnerabil în fața cuvintelor. Critica niciodată nu te va motiva să devii mai bun, ea doar te va determina constant să te aperi în fața ei și să te justifici.

5. Nu te certa

Nu încerca niciodată să îi dovedești ceva altei persoane sau să o impui să creadă în adevărul tău. Respectă că o viziune poate fi relativă și fiecare are dreptul să aibă una proprie. Preferă să eviți conflictul.

6. Nu fi insistent

Nu fi insistent în acțiuni, chiar și prea multă iubire este un act agresiv.

7. Fii analitic

Înainte de a-ți permite să critici faptele unei peroane, analizează contextul în care ea a acționat.

8. Tolerează diferențele umane

Acceptă faptul că fiecare e diferit și imperfect în felul său.