Fă aceste 3 exerciții pentru creier și vei deveni mult mai deștept

Fiecare dintre noi trăiește cu dorința constantă de a-și amplifica inteligența și de a ține sub control toate celelalte facultăți ale rațiunii umane. Această tendință este specifică, în mod special, oamenilor ambițioși, pasionați de autodezvoltare și dornici să avanseze în cariera aleasă.

Din fericire, astăzi există o serie întreagă de strategii și tehnici menite să consolideze funcționarea calitativă a creierului nostru. Iată trei exerciții cerebrale extrem de utile în acest sens:

Îmbunătățiți-vă bioritmurile corpului

Aici avem în vedere anume ritmurile circadiene ale omului și procesul de îmbunătățire ale acestora. Ritmurile circadiene sunt cele care dictează specificul adormirii și trezirii corpului nostru. Prin urmare, dacă lucrați asupra eficientizării rutinei voastre de trezire și adormire, izbutiți să vă aduceți creierul la o funcționabilitate cu totul impresionantă.

Dimineața, sub influența luminii solare, creierul trimite semnale corpului care, la rândul lor, îi cresc temperatura și determină producerea hormonului cortizol.

Reține: corpul tău trebuie să se trezească odată cu soarele și să se odihnească după apusul acestuia!

Încercați ceva nou

Dacă v-a fost vreodată frică de ceva, dar v-ați luat inima în dinți și ați făcut acest lucru,  atunci să știți că emoția pe care ați experimentat-o în acel moment, v-a ​afectat radical funcționarea creierului. Ori de câte ori ieșiți din zona voastră de confort în căutarea unor noi senzații, creierul își valorifică o serie largă de capacități cognitive.

Doctorul A. Dusel explică cum anume experiențele noi contribuie la stimularea producției de dopamină în creierul nostru: „Ori de câte ori vedem ceva nou în fața noastră, în creierul nostru se dezvăluie o posibilitate potențială de a primi o recompensă.

Această senzație ne oferă motivația de a explora mediul în căutarea acestei remunerări necunosute. Curând creierul își dă seama că acest stimul nu mai ascunde nicio recompensă pentru el și, prin urmare, își pierde rapid interesul.

De aceea, doar experiențele noi sunt capabile să amplifice atât de semnificativ activitatea creierului și nivelul de dopamină în sânge.“

Dacă vă este frică să încercați ceva, nu uitați că, riscând să o faceți, veți putea deveni mai deștepți. Și acesta este un motiv-cheie de a sari cu parașuta, de a vorbi în fața publicului sau de a comanda un nou fel de mâncare la restaurant.

Relaxați-vă!

Meditația și exercițiile de conentrare contribuie semnificativ la eliberarea rațiunii de gunoiul informațional. Dacă vi s-a întâmplat să vă treziți în toiul nopții și să nu mai puteți adormi după asta, din cauza gândurilor, ați putea încerca să meditați, pentru a oferi creierului odihnă și timp pentru auto-curățare.

Un creier odihnit și concentrat reprezintă canvaua cognitivă a unui om inteligent!