fb

Expresia “te iubesc” e ca și o teoremă. Nu este suficient să o spui, mai trebuie și să o demonstrezi. Așa că dragi bărbați, ridicați-vă fundurile de pe canapea. Dragi femei, lăsați deoparte telenovelele. În viața reală vă așteaptă un om drag

Dacă iubești, nu striga. Simte, ascultă, trăiește dragostea, dar nu striga. Altfel vei ajunge răgușit la un capăt de relație unde vei fi doar tu. Ți se va reproșa că nu ai fost suficient de bun și suficient de alături. Că atât de puține ori ai ajutat, susținut, ascultat. Tu uimit vei răspunde că doar ai spus te iubesc, ai dat niște flori, ai fost cel mai bun în pat. Să spui și să fii însă nu ajută atunci când în loc de două cuvinte trebuie să fie o încurajare, un gând bun, un “ai nevoie de ceva?”, un “cum te simți?, un “eu o să rezolv”. Pentru că te iubesc  poate fi spus în atât de multe feluri timp de o viață. Contează să o știi cum și contează pentru cine.

Cine a zis că în dragoste nu trebuie să demonstrezi nimic, pentru că dragostea se simte, a greșit rău. Cine mai crede că dacă e sincer nu se și testează sinceritatea, a greșit de două ori. Nu iubești fără a lăsa urme. Iubirea pentru omul drag nu poate fi doar platonică sau plină de expresii. Trebuie fapte. Mereu fapte. Fapte dimineața, fie că faci cafeaua, fie că așezi așternutul, fie că duci gunoiul. Fapte ziua, fie că suni, că ajuți sau că rezolvi o problemă a ei. Fapte seara, fie că faci un moment plăcut, faci cina sau o aștepți la stație când vine de la serviciu. Și totul e reciproc. Femeile iubesc enorm să vadă dragostea, nu doar să o simtă. Să știe că în momentul potrivit el va spune “lasă că eu o să fac asta” sau “nu îți fă griji” sau chiar și un simplu “totul va fi bine”. Nu doar te iubesc, te ador, te cuprind, te pup. Și bărbații se simt altfel în relație când știu că femeii de alături îi pasă și în orice moment e gata să ajute, să susțină, să fie aproape. Felul în care ești într-o relație contează cel mai mult.

Când viața îți dă o palmă știe exact ce face. Când viața îți dă motive să spui te iubesc, deja tu trebuie să știi ce să faci după. Pentru că te iubesc este doar un început. Ceea ce urmează este pura implicare a unui om care vrea să aibă alături alt om. Este grija când se simte rău. Este fericirea împărtășită când e bine. Sunt toate motivele pentru care o faci fericită. Iar în spatele fiecărui motiv e o demonstrație. Așa că dragi bărbați, ridicați-vă fundurile de pe canapea. Mai întrebați așa, o dată în săptămână cel puțin: “scumpo, poate te ajut la bucătărie?” Sau “draga mea, pari obosită, azi eu voi spăla vasele”. Ajutați mai mult decât felul în care credeți voi că ajutați, mergând la serviciu și bătând un cui o dată în lună. Și voi dragi femei, lăsați deoparte telenovelele. Mai trageți atenție când el vine abătut acasă, mai întrebați dacă totul este bine. Sărutați când e bun și încurajați când el face ceva, căci atât de mult contează. Puneți umărul să construiți și nu așteptați fericirea gata ambalată. În viața reală vă așteaptă un om drag. În viața reală sunteți așteptați să demonstrați.

Expresia “te iubesc” e ca și o teoremă. Nu este suficient să o spui, mai trebuie și să o demonstrezi.