Există un singur motiv pentru care bărbații își lasă partenerele

Dacă îți dorești să ții lângă tine pe partenerul tău, forțându-l să facă asta involuntar, atunci vei avea un mare eșec! Indiferent de strategiile pe care le vei aborda, el va găsi ieșire din orice situație și până la urmă își va recăpăta libertatea și dreptul de a-și controla viața.

Crede-mă, nu vor funcționa nici toate motivele lumii. Nu-l vei putea ține lângă tine nici prin gelozie, nici prin bani și nici prin violență verbală. Nu trebuie să investești prea mult efort nici în aspectul tău fizic.

Dacă el a luat hotărârea să plece, el o va face indiferent de schimbările incredibile ale frumuseții tale exterioare.

Dacă bărbatul vrea să plece, el va pleca. În cel mai bun caz, vei reuși să-l reții puțin…

Și cât de dureros nu ar fi să auzi acest lucru, trebuie să realizezi că asta e realitatea. Dar există și părți bune în acest sens.

Există un lucru important pe care majoritatea femeilor nu îl înțeleg cu adevărat, când trăiesc o situație similară. Nu e vina ta că el a plecat!

Da, cu toții ne-am obișnuit să ne autoanalizăm, să ne judecăm pe noi înșine, dar și pe partenerii noștri pentru faptul că ceva nu a mers bine la un moment dat.

Să-i blamăm pentru indiferența sau atenția exagerată pe care ne-au oferit-o. Să-i urâm pentru că nu s-au comportat exact așa cum trebuiau să se comporte conform standartelor tradiționale, în cadrul relației. Și să ne simțim deplorabil, ori de câte ori, ne amintim de greșelile pe care le-am săvârșit și de rănile pe care le-am provocat cândva omului drag.

Apoi începem să ne imaginăm lumi utopice în care am fi acționat perfect în orice circumstanță. Mai începem și să ne gândim în retrospectivă la tot ce a fost cândva, trăind amintirile cu ideea “Dar ce s-ar fi întâmplat dacă…”

Răspunsul e: Nu s-ar fi întâmplat NIMIC!

Firește că există o oarecare vină care derivă din acțiunile ambilor parteneri din relație, dar până la urmă nu putem arunca toată nefericirea noastră în iubire pe contul unor mici imperfecțiuni umane.

Bărbații de regulă pleacă, atunci când nu primesc ceva de ce au nevoie. De aici pornesc toate ideile pe care le-am menționat mai sus, gen: “Dacă mă comportam corect, era să fim împreună acum”. Acest “comportament corect” e foarte relativ. Și dacă e vorba să ne ajustăm propria personalitate după preferințele fiecăruia, rămânem lipsiți de propria identitate până la urmă.

De aceea, încetați să vă plângeți sau să vă blamați pentru alegerile trecutului, din cauza cărora v-ați ,,pierdut” partenerul. Aveți grijă de sănătatea voastră psihică și nu vă faceți prea multe griji din cauza unor schimbări nesemnificative. Toate lucrurile frumoase se vor întâmpla la timpul porivit.

Sursa :